Μητέρα εξανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί άνδρα που αργότερα τη δολοφόνησε

«Πούλησε» την κόρη της για 10.000 δολάρια.

Article featured image
Article featured image

Μια μητέρα αφγανικής καταγωγής κρίθηκε ένοχη στην Αυστραλία για τον εξαναγκασμό της 20χρονης κόρης της να παντρευτεί έναν μεγαλύτερο άνδρα, ο οποίος, έξι εβδομάδες μετά την τέλεση του γάμου, δολοφόνησε τη νεαρή νύφη.

Σε μία δίκη που διήρκησε δύο εβδομάδες στη Βικτώρια, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Sakina Muhammad Jan εξανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί τον Ali Halimi, με αντάλλαγμα «προίκα» 10.000 δολαρίων, τον Νοέμβριο του 2019. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, η γυναίκα είχε ζητήσει αρχικά περισσότερα χρήματα, ωστόσο, η «συμφωνία» έκλεισε εν τέλει στο προαναφερθέν ποσό.

Ο Halimi -ένας οδηγός Uber- σκότωσε τη νέα του σύζυγο, Ruqia Haidari, στο σπίτι τους στο Περθ της Αυστραλίας τον Ιανουάριο του 2020 και τώρα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Ουάσινγκτον, με ελάχιστο όριο τα 19 έτη, σύμφωνα με τον Guardian.

Η νεαρή Ruqia θεωρήθηκε ότι είχε «χάσει την αξία της» λόγω του προηγούμενου διαζυγίου της, όταν η μητέρα της προσπάθησε να κανονίσει τον γάμο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Όπως μεταδίδουν αυστραλιανά Μέσα, η μητέρα της κοπέλας πέταξε από το Περθ στο Σέπαρτον για να γνωρίσει την οικογένεια του γαμπρού, τον Μάιο του 2019. To συνοικέσιο κανονίστηκε από μια φίλη της μητέρας, η οποία ήταν γνωστή ως προξενήτρα στην τοπική κοινότητα των Χαζάρα. Εν τέλει, δύο εβδομάδες μετά επισημοποιήθηκε η σχέση τους μέσω δύο ισλαμικών θρησκευτικών τελετών, «nikah», ενώ ο επίσημος γάμος τελέστηκε τον Νοέμβριο του 2019.

gamosafg.png
H Haidari (δεξιά) παντρεύτηκε τον Halimi (κέντρο) τον Νοέμβριο του 2019.



Η Ruqia είχε πει επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να παντρευτεί τον Halimi, τόσο στη μητέρα της, όσο και σε δύο εκπαιδευτές οδήγησης, σ' έναν δάσκαλο και στην αστυνομία. Μάλιστα, όπως μεταδίδεται, η προξενήτρα είπε στο δικαστήριο ότι η κοπέλα ήθελε να τελειώσει τη σχέση πριν από το δεύτερο nikah, ωστόσο, της το απαγόρευσε ρητά η μητέρα της, τονίζοντάς της ότι «ως μητέρα της μπορεί να παίρνει αποφάσεις για την ίδια».

Σε εκείνο το στάδιο, η Muhammad Jan είχε ήδη λάβει την προίκα από τον γαμπρό και, επίσης, δεν ήθελε να «σπάσει» τη συμφωνία λόγω φόβων ότι η φήμη της οικογένειάς της θα επλήττετο, ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα που διευθέτησε το συνοικέσιο.

Η Muhammed Jan αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση πριν από την ακρόαση της ποινής στις 23 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από Guardian, abc.net.au, Daily Mail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ