Η συνάντηση του Μίλαν Τραΐκοβιτς με έναν σπουδαίο Ελλαδίτη αθλητή που είχαμε χρόνια να δούμε

Συναντήθηκαν στη Ρώμη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου.

Article featured image
Article featured image

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς βρέθηκε στη Ρώμη στο πλαίσιο του 26ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου. Ο αθλητής μας που σημειωτέον έκανε φετινό ατομικό ρεκόρ 13.47, έμεινε για λίγο εκτός του τελικού των 110μ με εμπόδια, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

Στη Ρώμη, ωστόσο, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του, γνώρισε τον Ελλαδίτη αθλητή Κώστα Κεντέρη. Στο λεκτικό που συνόδευσε τη φωτογραφία τους, ο Μίλαν γράφει χαρακτηριστικά: «Μέσα στη μεγάλη απογοήτευση μετά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ένα πράγμα για το οποίο χάρηκα είναι που γνώρισα έναν σπουδαίο αθλητή και μου έδωσε την ευχή του. Μπορεί να μην έπιασε τώρα αλλά θα πιάσει στους Ολυμπιακούς. Κώστα Κεντέρη, σε ευχαριστώ».



Πάντως, όπως διαβάζουμε, ο 50χρονος σήμερα Κώστας Κεντέρης – ο οποίος αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ το 2000 και αργότερα απασχόλησε με το σκάνδαλο για τον έλεγχο ντόπινγκ – τα τελευταία χρόνια ζει μαζί με την οικογένειά του στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, όπου διατηρούν ένα ξενοδοχείο. Επίσης, αποφάσισε να επιστρέψει στον αθλητισμό, αφού ως αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων), ασχολείται με τα διοικητικά θέματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου.

Γι' αυτή του την απόφαση είχε μιλήσει πέρυσι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέροντας ότι: «Αγάπη και ανιδιοτέλεια, αυτοί είναι οι λόγοι που επέστρεψα. Ειλικρινά θεωρώ ότι χρωστάω στον χώρο μου. Με όλες μου τις δυνάμεις, ελπίζω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι, έτσι ώστε να κτίσουμε ξανά το άθλημα και να το οδηγήσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Τόσο στον υψηλό πρωταθλητισμό, όσο και στη βάση του αθλήματος».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ