«Με γέννησε μια γυναίκα από την Παλαιστίνη, αλλά γνώρισα τη μητέρα μου όταν ήμουν δύο ετών»

Η συγκλονιστική ιστορία παίκτριας του «My Style Rocks» που μας διέλυσε.

Article featured image
Article featured image

Η Μπι (Βασιλική) Τρανούλη εξομολογήθηκε προ μερικών ημερών τη δική της ιστορία υιοθεσίας, η οποία συγκινεί ακόμη περισσότερο ιδωμένη και από το πρίσμα του εν εξελίξει γενοκτονικού πολέμου στα παλαιστινιακά εδάφη της Γάζας. Συγκεκριμένα, η Μπι γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1989, όπως εξήγησε, από μια Παλαιστίνια γυναίκα, η οποία είχε καταφύγει σε ένα μοναστήρι στην περιοχή για να διασωθεί η ίδια και το μωρό της λόγω των εχθροπραξιών που λάμβαναν χώρα (και τότε) στην περιοχή.

Δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στους Αγίους Τόπους η μετέπειτα μητέρα της, η οποία στο μοναστήρι γνώρισε το κοριτσάκι και αμέσως απέκτησαν μία μοναδική σύνδεση. Ωστόσο κάποια στιγμή επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά λίγο μετά έλαβε ένα τηλεφώνημα από το μοναστήρι που της έλεγαν «ελάτε να πάρετε τη μικρή, ζητάει συνεχώς τη μητέρα της».

Η Μπι μίλησε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια για τη σχέση με τους γονείς της και την οικογένειά τους, κάνοντας άπαντες στο πλατό να συγκινηθούν.



Η συγκλονιστική διήγηση της Μπι

«Εγώ ξεκινάω να μιλήσω για αυτό με σκοπό να το μοιραστώ, να εμπνεύσω και να ευχαριστήσω», είπε αρχικά η παίκτρια του My Style Rocks.

«Υπάρχουν παιδιά που λέγονται παιδιά της καρδιάς, παιδιά που γεννήθηκαν από κάποιους ανθρώπους, αλλά τα μεγάλωσαν οι γονείς τους. Με τη μαμά μου συναντήθηκα το 1991, ενώ ήμουν 2 χρονών, στους Αγίους Τόπους που είχε έρθει να προσκυνήσει. Γεννήθηκα από μια γυναίκα εκεί, και η μαμά μου με γνώρισε εκεί και με υιοθέτησε», είπε αρχικά η Μπι.

«Το 1991 η μαμά αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι τους Αγίους Τόπους γιατί πιστεύει πάρα πολύ, ασπάζεται τον χριστιανισμό και ήταν το όνειρο της ζωής της. Εκείνη την περίοδο στο Ισραήλ επικρατούσε η ίδια συνθήκη που επικρατεί τώρα με τον πόλεμο. Η γυναίκα που με έφερε στον κόσμο, καθότι Παλαιστίνια, με πήρε και έζησε μέσα σ' ένα μοναστήρι, με σκοπό να μην πεθάνω εγώ κι εκείνη. Η μαμά μου επισκέφθηκε αυτόν τον τόπο, και η ίδια λέει ότι ήμουν το δώρο της από τον Θεό, γιατί όταν την είδα, ήμουν μόνη μου, ήμουν ξυπόλυτη, έπαιζα στην αυλή του μοναστηριού, με το που την είδα, της είπα στη γλώσσα που μιλούσα τότε: “Εσύ είσαι η μαμά μου”. Η μητέρα μου σάστισε, δεν ήξερε τι της είπα και ρώτησε αυτούς που τους συνόδευαν ''τι είπε το μικρό'' και της είπαν ''είπε, κυρία Τρανούλη, ότι είστε η μητέρα της''.

Ήταν μεγάλη Τρίτη και έκτοτε πάντοτε γιορτάζουμε τα γενέθλια γνωριμίας μας κάθε Μεγάλη Τρίτη. Έμεινε η μητέρα μου εκεί, δεν θυμάμαι για πόσο και εγώ ήμουν συνέχεια επάνω της και της ζήταγα να με χτενίσει, να με ταΐσει, να με φροντίσει και δεν επικοινωνούσα καθόλου με τη γυναίκα που με έφερε στον κόσμο. Κοιμόμουν στο χαλάκι έξω από την πόρτα της μαμάς μου και περίμενα να βγει το πρωί να με δει. Η μητέρα μου ρώτησε ποιανού είναι αυτό το παιδάκι. Η μητέρα μου δεν μπορούσε να κάνει φυσιολογικά ένα παιδί, είχε ταλαιπωρηθεί όλη της τη ζωή, με αποτέλεσμα να πει "δεν θέλω, δεν με νοιάζει, θα μείνω με τον άνδρα μου να ζήσουμε μαζί".

Τέλος πάντων, γνωρίζει εμένα, περνάμε αυτές τις ημέρες μαζί, ρωτάει, της λένε "αυτό το παιδί είναι της τάδε γυναίκας που μένει εδώ, δεν νομίζω να δίνεται προς υιοθεσία αυτό το παιδί". Περνάνε κάποιες ημέρες και χτυπάει το τηλέφωνο και της λένε "κυρία Τρανούλη, βγάλτε εισιτήριο και ελάτε, το παιδί ζητάει τη μάνα του" και η μαμά μου ταράχτηκε, ρώτησε τον μπαμπά μου, του λέει ''Βασίλη τι θα κάνω, μας έχουν πάρει τηλέφωνο'', της λέει ο πατέρας μου ''πήγαινε, να μιλήσετε, να δούμε τι θα γίνει, να δείτε αν μπορεί να υιοθετηθεί το παιδί, έτσι ώστε, να το φέρεις το παιδί εδώ''.

Ένα μπράβο στον μπαμπά μου είναι ένας άνδρας 75 ετών σήμερα που παρότι έχει μεγαλώσει σε μια πόλη πολύ μικρή, το Αίγιο, δέχτηκε η γυναίκα του να του φέρει ένα παιδί από έναν άλλον τόπο. Οπότε, μπαμπά μου, είσαι υπέροχος, είσαι υπόδειγμα. Η μαμά μου γύρισε στους Αγίους Τόπους, συναντήθηκε με τη γυναίκα που με έφερε στον κόσμο και εκείνη της είπε πως “Για μένα το παιδί πρέπει να έρθει με εσάς. Εγώ ήμουν μέσο για να σας δώσει ο Θεός αυτό το παιδί. Το παιδί αυτό αν μείνει εδώ θα πεθάνει”. Έτσι και έγινε, βαφτίστηκα στους Άγιους Τόπους, έγινα παιδί της μαμάς που προοριζόμουν να είμαι. Υιοθετήθηκα από του γονείς μου, κι αυτό είναι κάτι που φέρνει πολλή χαρά και πάρα πολλή συγκίνηση.

Τα παιδιά γεννιούνται από σώματα, αλλά μεγαλώνουν από γονείς. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τη Σούλα και τον Βασίλη, που μου έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, που πάλεψαν, με υπερασπίστηκαν, με συγχώρεσαν, καθώς και τη γυναίκα που με έφερε στον κόσμο και με έδωσε με όλη της την αγάπη γιατί είμαι ευλογημένη και έφυγα από εκεί για να είμαι ζωντανή σήμερα και την ευχαριστώ που μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω τη μαμά που έχω και να έχω και τον μπαμπά που έχω. Το είπα αυτό σήμερα για τη δύναμη της υιοθεσίας, ότι υπάρχουν πλάσματα που έχουν ανάγκη από στέγη, τροφή και κυρίως από αγάπη. Εγώ τα πήρα αυτά στο 100% και αυτό, αυτή είναι η δική μου οικογένεια, τους λατρεύω και δεν έχω να πω κάτι άλλο», κατέληξε στο μήνυμά της η Μπι του My Style Rocks.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ