Δες εδώ ποιες είναι οι καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο το 2024

Μόνο τρεις είναι οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Article featured image
Article featured image

Οι καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2024 αναδείχθηκαν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με βάση δεδομένα από 21 εκατομμύρια επιβάτες σε 100 χώρες που πετούσαν με περισσότερες από 350 διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Οι τρεις ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα είναι: η Turkish Airlines, η Air France-KLM και η Swiss International Air Lines (στις νικητήριες θέσεις κυριάρχησαν οι αερομεταφορείς της Μέσης Ανατολής και της Ασίας).

Τα World Airline Awards ή αλλιώς «τα Όσκαρ της αεροπορικής βιομηχανίας», δημιουργήθηκαν από τον οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών εταιρειών Skytrax, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Qatar Airways στην πρώτη θέση

Η Qatar
Airways είναι η αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2024. Είναι η όγδοη φορά που ο αερομεταφορέας του Κατάρ κατακτά την πρώτη θέση στην 25χρονη ιστορία των βραβείων.

qatar-airways_city.png



Καμία ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία δεν μπήκε στην πρώτη πεντάδα, η οποία αποτελούνταν από τη Singapore Airlines στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενη από την Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την ιαπωνική ANA All Nippon Airways και την Cathay Pacific με έδρα το Χονγκ Κονγκ - η οποία κέρδισε επίσης το βραβείο World's Cleanest Airline.

Η Turkish Airlines κατέλαβε την έβδομη θέση, καθιστώντας την την καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη.

Οι καλύτερες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες

Η Skytrax κατέταξε επίσης τις καλύτερες οικονομικές αεροπορικές εταιρείες για το 2024, με τους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς να απαρτίζουν εντυπωσιακά έξι από τις 10 κορυφαίες.

Ο μαλαισιανός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους AirAsia βρέθηκε στην κορυφή για 14η συνεχή χρονιά, ακολουθούμενος από τη Scoot της Σιγκαπούρης, την ισπανική Volotea, τη σαουδαραβική Flynas και τη γαλλική Transavia.

Στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν επίσης η ινδική IndiGo, η ισπανική Vueling, η λετονική airBaltic, η ισπανική Iberia Express και η ιρλανδική Ryanair, ενώ η eastJet έμεινε οριακά στην 11η θέση.




ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ