Ο Έλον Μασκ κυκλοφορεί πλέον με τουλάχιστον 20 σωματοφύλακες που τον αποκαλούν «εξερευνητή»

Η εταιρεία ασφαλείας του χρέωσε την Tesla 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Article featured image
Article featured image

O «Voyager» δεν είναι μόνο το όνομα της περίφημης αποστολής της NASA, αλλά επίσης, και το κωδικό όνομα που χρησιμοποιεί η ομάδα ασφαλείας του Έλον Μασκ, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, σε μια έρευνα για τις προστατευτικές υπηρεσίες που περιβάλλουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla.

Ο Έλον Μασκ, σπάνια κυκλοφορεί χωρίς τη συνοδεία από τους σωματοφύλακές του. Πολλές φορές περιβάλλεται από 20 άνδρες ασφαλείας, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ένοπλοι, και συνοδεύεται ακόμη και από ιατρικό προσωπικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η αυξημένη αυτή προστασία φαίνεται λογική, αν σκεφτείς ότι ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που ξεπερνά τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Σύμφωνα με το The New York Times, ο επιχειρηματίας προτιμούσε να κυκλοφορεί χωρίς προσωπική φρουρά. Από το 2014, ωστόσο, αποφάσισε να ενισχύσει την ασφάλειά του με μία περιστρεφόμενη ομάδα φρουρών που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις του και να εκτιμήσουν τυχόν απειλές. Γεγονός που κοστίζει ακριβά, αφού τα έξοδα αυτά φτάνουν τις εξαψήφιες τιμές, με τον λογαριασμό να αγγίζει τα 163.000 δολάρια τον Ιανουάριο του 2016. Από τότε, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, παράλληλα με την αύξηση της περιουσίας και της δημόσιας εικόνας του Μασκ.

Κατά το 2023, η εταιρεία ασφαλείας του χρέωσε την Tesla 2,4 εκατομμύρια δολάρια, και άλλα 500.000 δολάρια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Οι δαπάνες αυτές αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των συνολικών εξόδων ασφάλειας του Μασκ.



ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ