Προς αφαίρεση το (πολυδάπανο και ανώφελο) συρματόπλεγμα Νουρή;

Μάλλον ήρθε το τέλος μίας σκοτεινής εποχής.

Article featured image
Article featured image

Η υστεροφημία, αποτελούσε για τους αρχαίους Έλληνες ένα από τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου, η οποία μάλιστα θεωρούταν ως το πέρασμά του στην αθανασία, καθώς εξυμνούσε το αποτύπωμα που άφησε στον τόπο του, όσο ήταν εν ζωή.

Και πράγματι, έστω και αν η βιολογική αθανασία δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, οι πράξεις, οι αποφάσεις και οι δράσεις μας ενόσω αντέχουν ακόμη τα σαρκία μας, μπορούν να μας κρατήσουν ζωντανούς για πάντα είτε με αρνητικό είτε με θετικό πρόσημο.

Ο «φράκτης του Νουρή» όπως πολύ εύσχημα έχει χαρακτηριστεί, αποτελούσε από την αρχή της υλοποίησής του ένα μέτρο απάνθρωπο, ανώφελο και φυσικά πολυδάπανο. Στην προσπάθειά του να τέρψει τα λογής μισάνθρωπα και ρατσιστικά συναισθήματα της μάζας που -εν πολλοίς- προκλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, προχώρησε στην εφαρμογή ενός συρματοπλέγματος για να αποκόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα κατεχόμενα.

Ένα έργο που κόστισε στους Κύπριους πολίτες πολλά, δημιούργησε δεκάδες προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής στους οποίους δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στις περιουσίες τους και που εν τέλει δεν εξυπηρέτησε καν τον σκοπό του, καθώς το μοναδικό πράγμα που πέτυχε ήταν να δημιουργήσει ακόμη μία νεκρή ζώνη, σε μία χώρα που είναι γεμάτη απαγορευμένες ζώνες για πάνω από μισό αιώνα.

Όπως διαβάζουμε στον «Φ» ο νυν υφ. Μετανάστευσης ζήτησε και έλαβε από την Αστυνομία Κύπρου έκθεση στην οποία καταγράφονται όλα τα δεδομένα και τα προβλήματα που προέκυψαν από την τοποθέτησή του, κλείνοντας υπέρ της αφαίρεσής του. Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η Αστυνομία, οι ροές παράτυπων μεταναστών έχουν σταματήσει κατά 90% όχι λόγω της ύπαρξης του συρματοπλέγματος, αλλά λόγω των μέτρων που λήφθηκαν μετά από πολιτική απόφαση, για ανακοπή τους όταν εντοπίζονται να επιχειρούν να περάσουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. Υπέρ της αφαίρεσης του φράκτη τάσσονται και οι επηρεαζόμενες κοινότητες.

Για το θέμα, αναμένεται ότι εντός Οκτωβρίου ο υφυπουργός Μετανάστευσης θα πάρει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο με πιο πιθανή την εισήγηση για αφαίρεσή του. Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το συρματόπλεγμα που στοίχισε ουκ ολίγα στο δημόσιο και πρόσφερε τα ελάχιστα, σηκώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ