Στην καρδιά της Αθήνας, ανάμεσα σε σημεία της πόλης που σήμερα μοιάζουν ήσυχα και καθημερινά, κρύβονται τόποι βαριά φορτισμένοι με μνήμη και πόνο. Πρόκειται για χώρους όπου κατά την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, από το 1967 έως το 1974, γράφτηκαν με αίμα και τρόμο μερικά από τα σκοτεινότερα κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η Χούντα, έχοντας αρπάξει την εξουσία με τη βία των όπλων, εγκαθίδρυσε μηχανισμούς καταστολής που στόχο είχαν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης.
Το UpStories πραγματοποιεί ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό σε δύο από τα πλέον διαβόητα κέντρα βασανισμού εκείνης της περιόδου: το ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας και την ταράτσα της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Στα σημεία αυτά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποδοπατήθηκε συστηματικά, καθώς αγωνιστές και πολίτες υπέστησαν βαριά βασανιστήρια με στόχο να σπάσει κάθε αντίσταση απέναντι στο καθεστώς.
Το βίντεο αξιοποιεί σπάνια πλάνα drone, μαρτυρίες, τεκμήρια και αφηγηματικό υλικό, φωτίζοντας χώρους που συχνά προσπερνάμε χωρίς να γνωρίζουμε το ιστορικό τους βάρος. Οι τοίχοι, οι διάδρομοι και οι κλειστοί χώροι αυτών των κολαστηρίων θυμίζουν ότι εδώ η ελευθερία φυλακίστηκε, η βία κυριάρχησε και η δημοκρατία δοκιμάστηκε σκληρά.
Ωστόσο, η μνήμη δεν έσβησε. Παραμένει ζωντανή μέσα από μαρτυρίες, ντοκουμέντα και προσπάθειες διατήρησης της ιστορικής αλήθειας. Το οδοιπορικό λειτουργεί υπενθύμιση ότι οι σκοτεινές αυτές σελίδες δεν πρέπει να λησμονηθούν, ώστε η κοινωνία να παραμένει σε εγρήγορση απέναντι σε κάθε απειλή κατά της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων.