Η αναβάθμιση της γέφυρας της Καλαβασού στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, στην περιοχή Ζυγίου-Καλαβασού, πέραν της ταλαιπωρίας που έχει προκαλέσει σε χιλιάδες οδηγούς, φαίνεται ότι έχει ένα ακόμη μικρό -20 (μόνο) πόντων- πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το ζήτημα της κατασκευής της γέφυρας τέθηκε τις προηγούμενες μέρες ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα πρόβλημα που αφορά στο ύψος της. Όπως διαπιστώθηκε, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα δεν μπορούν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα επειδή αυτή είναι κατά 20 εκατοστά χαμηλότερη του προβλεπόμενου.
Η αναβάθμιση της γέφυρας, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980, ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος συντήρησης και εκσυγχρονισμού του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού.
Μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής ανέφερε ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ενημερωθεί και έχει επί τόπου εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα», επιβεβαιώνοντας ότι «όντως υπάρχει θέμα με το ύψος της γέφυρας και τη διέλευση κάποιων πυροσβεστικών οχημάτων». Προσέθεσε δε, ότι «η υπηρεσία έχει ενημερώσει τα αρμόδια τμήματα όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα, το οποίο προφανώς θα πρέπει να λυθεί διότι η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων για την κοινότητα Καλαβασού όσο και για την ορεινή περιοχή είναι αναγκαία».