Σάλπαρε το «Οξυγόνο» από τη Σύρο για Γάζα

Ξεκίνησε το ταξίδι για να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό του παλαιστινιακού λαού.

Article featured image
Article featured image

Σάλπαρε το πλοίο «Οξυγόνο» της ελληνικής αποστολής στο Global Sumud Flotilla από τη Σύρο για τη Γάζα, προκειμένου να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους.

Αν και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει χθες στις 19:00, υπήρξε μια καθυστέρηση καθώς δεν είχαν εκδοθεί τα απαραίτητα έγγραφα.




Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Σύρου, είχαν ζητηθεί κάποια απαραίτητα έγγραφα από το πλοίο, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για να σαλπάρει. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει πως τα εν λόγω έγγραφα παραδόθηκαν μόλις 5 λεπτά προτού τον προγραμματισμένο απόπλου.

siros-gaza-stoliskos (5)_0.jpg



siros-gaza-stoliskos (7)_0.jpg



Αλληλέγγυοι που είχαν συγκεντρωθεί στο νησί και πραγματοποίησαν πορεία προς το Λιμεναρχείο Σύρου, απαιτώντας την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το καράβι, μαζί με άλλα σκάφη από 44 χώρες, θα προσπαθήσει να σπάσει τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας και να φέρει στο προσκήνιο τη φωνή του παλαιστινιακού λαού.

siros-gaza-stoliskos (3)_0.jpg



siros-gaza-stoliskos (4)_0.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ