Αν κοιμάσαι καλά τότε θα κάνεις καλύτερο σεξ σε μεγαλύτερες ηλικίες

Μια νέα αμερικανική έρευνα την οποία δημοσίευσε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει πώς ο καλός και ποιοτικός ύπνος, προσφέρει καλύτερο και πιο απολαυστικό σεξ για τις γυναίκες μέσης και τρίτης ηλικίας.

 


Article featured image
Article featured image

Από την άλλη η έλλειψη ύπνου, επιφέρει μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα και σχεδόν καθόλου απόλαυση –κυρίως στις γυναίκες άνω των 50.

Όπως αναφέρει η επιστημονική έρευνα, η διαταραχή του ύπνου είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά την γυναικεία εμμηνόπαυση, γεγονός το οποίο δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στη σεξουαλική ζωή, αλλά ελλοχεύει κινδύνους όπως καρδιοπάθειες, υπέρταση, κατάθλιψη και διάφορες άλλες παθήσεις.

Η δημοσίευση των ερευνητών έγινε αρχικά σε περιοδικό Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (NAMS Journal) που εδρεύει στη Βόρεια Αμερική.

Η έρευνα συμπεριέλαβε στοιχεία από 93.700 γυναίκες ηλικίας 50 έως 79 ετών, από τις οποίες μία στις τρεις (31%) είχε αϋπνία. 

Όπως διαπιστώθηκε στο τέλος της έρευνας, όσο περισσότερο ύπνο (τουλάχιστον 7 ώρες) απολαμβάνει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο σεξ θα κάνει, το οποίο μάλιστα θα απολαμβάνει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ