Πιστεύεις ότι ο Πάμπος θα βοηθήσει (όντως) την Ομόνοια;

Οι προσδοκίες του κάθε Ομονοιάτη μετά την πρόσληψη Πάμπου Χριστοδούλου στον πάγκο είναι μεγάλες, όσο μεγάλη είναι και η δίψα του για διάκριση σε Κύπρο και Ευρώπη.

 


Article featured image
Article featured image

Από την ομάδα της CITY

 

Τελευταίο πρωτάθλημα για τους «τριφυλλοφόρους» ήταν αυτό του 2010, ενώ σημαντικό είναι να πούμε πως τα τελευταία 24 χρόνια η ομάδα πήρε μόνο 4 πρωταθλήματα, οι οποίοι τίτλοι είναι δυσανάλογοι σε σχέση με τις δεκαετίες που προηγήθηκαν.

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι η μόνη ομάδα από τους δυνατούς που ακόμα δεν πέτυχε να μπει σε ευρωπαϊκούς ομίλους, σίγουρα μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί ο Πάμπος φαντάζει ως Μεσσίας μια και υπάρχει και η προϊστορία του ίδιου με το πρωτάθλημα της ΑΕΛ το 2012 -που ήρθε 44 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση της λεμεσιανής ομάδας-, αλλά και οι καλές εμφανίσεις της Εθνικής επί θητείας του.

Η πιο λαοφιλής ομάδα στην Κύπρο λοιπόν ευελπιστεί να ζήσει ξανά ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, κυρίως από τα 70s και τα 80s που σάρωνε τους τίτλους.

 



Το ερώτημα όμως είναι ένα… Ο Πάμπος θα βοηθήσει (όντως) την Ομόνοια;

Σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα μίνι γκάλοπ, υποβάλλοντας της εξής ερώτηση σε Ομονοιάτες αλλά και σε οπαδούς άλλων ομάδων (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, Απόλλων κλπ) για να δούμε πως βλέπουν οι ίδιοι την φαινομενικά πιο ελπιδοφόρα μεταγραφή που έκανε η ομάδα τα τελευταία χρόνια…

 

Οπότε, ρωτήσαμε:

-Πιστεύεις ότι ο Πάμπος θα βοηθήσει (όντως) την Ομόνοια;

 

Πιο κάτω όλες οι απαντήσεις που πήραμε:

 

«Ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι ο μόνος προπονητής που μπορεί να βοηθήσει την Ομόνοια αλλά δεν θα τα καταφέρει λόγω του σαθρού συστήματος διοίκησης της Ομόνοιας και της κομματικής εμπλοκής στο σωματείο»

Γιώργος, Ομόνοια

 

«Αμάν.... Με έπιασες στο πιο πονεμένο μου θέμα.. Εάν η απάντηση πρέπει να είναι μονολεκτική, τότε πιστεύω πος ΌΧΙ. Όμως, θα τον στηρίξουμε, όσα λάθη και δοκιμές εάν κάνει και αυτός»

Κυριάκος, 46, Ομόνοια

 

«Ναι»

Ιάκωβος, 33, ΑΠΟΕΛ

 

«Θα βοηθήσει αν τον στηρίξουν. Να έχει τουλάχιστον όσα είχε στην ΑΕΛ και να τον στηρίξει το συμβούλιο και όχι οι μισοί να τον υποσκάπτουν»

Τάκης, 45, ΑΠΟΕΛ

 

 

«Η Ομόνοια βρήκε ένα προπονητή που της έλειπε εδώ και χρόνια. Έναν τεχνικό που έχει επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσει, έναν προπονητή που απέδειξε πως μπορεί στα δύσκολα να ανταπεξέλθει. Ξέρει να διαβάζει σωστά τον αντίπαλο, αναγνωρίζει τις δικές του αδυναμίες και μέσα από την τακτική που επιλέγει τις καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Πάμπος Χριστοδούλου όχι μόνο θα βοηθήσει την Ομόνοια αλλά θα την κάνει και πάλι πρωταγωνίστρια!»

Αντρέας, 34, ΑΠΟΕΛ

 

«Ναι γιατί μπορεί να κάνει θαύματα με μικρό budget»

Αντρέας, 40, ΠΑΟΚ

 

«Έσιει κανέναν που μπορεί να προβλέψει τι εν να γίνει; Σκύβουμε το κεφάλι για δουλειά»

Σταύρος, 35, Ομόνοια

 

Δείτε στο βίντεο: Οι πρώτες δηλώσεις του Πάμπου Χριστοδούλου μετά την πρόσληψη

 

«Ο Πάμπος πρέπει να κάμει κάτι πολλά σιοκαριστικό για να δει αποτέλεσμα στην Ομόνοια. Σοκ ποτζίνο που κάμνουν στο νοσοκομείο. Η ψυχολογία πρέπει να είναι το νούμερο ένα στην προπόνηση. Να παραιτήσει τζαι τις ασκήσεις τζαι ούλλα. 90% ψυχολογία τζαι 10% προπόνηση-ασκήσεις. Ας κάμνουν ασκήσεις μόνοι τους έσσω. Τζιήνος όποτε πάει στο Ηλίας Πούλλος θα τους μιλά τζαι θα κάμνουν ασκήσεις confidence. Εν γίνεται να τρώσιν τέρμα που πρώτο λεπτό... Πόσες φορές. Παίζουν με άγχος σημαίνει. Το ίδιο και για τα πέναλτι και τις κόκκινες που πιάνουμε»

Κώστας, Ομόνοια

 

«Θυμάμαι από μικρό παιδί ένα λαχειοπώλη στο Μακάρειο Στάδιο να φωνάζει στην προσπάθεια του να πουλήσει τα λαχεία του "εγγυημένον να χάσει αν δεν κερδίσει". Κάτι τέτοιο θα έλεγα και στην περίπτωση του Πάμπου Χριστοδούλου. Ο Πάμπος ως προπονητής απέδειξε πως μπορεί να κτίσει καλές ομάδες με μικρό μπάτζετ κάτι το οποίο θα βρει τώρα ενώπιόν του και στην Ομόνοια. Οι Ομονοιάτες λογικά θα έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τον Πάμπο καθώς 7 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά και αυτό ενδεχομένως να επηρεάσει τον νέο τους προπονητή καθώς σε αντίθεση με την ΑΕΛ όπου πανηγύρισε πρωτάθλημα δεν είχε αυτή την πίεση. Καταλήγω λέγοντας πως ο Πάμπος θα πετύχει μόνο αν κάνουν υπομονή οι οπαδοί της Ομόνοιας και εύχομαι να κάνουν, ως ΑΠΟΕΛίστας που είμαι, αρκετά χρόνια υπομονή. Πάντως, σε αντίθεση με φέτος, του χρόνου αναμένω μια Ομόνοια με σφικτή άμυνα και λιγότερα γκολ στην επίθεση σε σύγκριση με φέτος όπου έβαζε και δεχόταν πολλά γκολ».

Σωκράτης, 37, ΑΠΟΕΛ

 

«Εν να βοηθήσει, εν θα βοηθήσει καλό. Εν έσιει chance να μην βοηθήσει. Εν έσιει χειρότερα…»

Σάκης, 31, Ομόνοια

 

«Η κίνηση της Ομόνοιας να προσφέρει στον Πάμπο Χριστοδούλου τη θέση του προπονητή, είναι -κατά την άποψή μου- η καλύτερη κίνηση που έκανε η ομάδα εδώ και πολύ καιρό! Αν κάποιος μπορεί να βγάλει την Ομόνοια από το αδιέξοδο που βρίσκεται εδώ και χρόνια, αυτός είναι ο Πάμπος.

Αυτό επειδή:

- Απέδειξε ότι μπορεί να κτίζει πρωταθλήτριες/ισχυρές ομάδες με χαμηλό μπάτζετ.

- Διαθέτει ένα εντυπωσιακό και μεγάλο database από παίκτες και γνωρίζει αρκετές ποδοσφαιρικές αγορές.

- Είναι εξαιρετικός στη δημιουργία οικογενειακού κλίματος στις ομάδες του και ξέρει να εμπνέει τους παίκτες του.

- Η θητεία του στην Εθνική Κύπρου ήταν απόλυτα πετυχημένη, με τον ίδιο να βρίσκει στην Ομόνοια αρκετούς διεθνείς.

- Είναι ο ίδιος σταρ, κάτι που πάντοτε βοηθάει τις μεγάλες ομάδες, αφού θα “τραβήξει” πάνω του αρκετή από την πίεση.

Αν, λοιπόν, ο Πάμπος μπορέσει να δουλέψει χωρίς να επηρεάζεται από τα γνωστά εξωγηπεδικά θέματα που ταλαιπωρούν την Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, τότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πετύχει»

Ηρόδοτος, 30, ΕΝΑΔ Αγίου Δομετίου

 

«Το άλλο με τον Πόμπο ξέρεις το;»

Στάθης, 37, ΑΡΗΣ

 

«Μόνο ο Άντρος Κυπριανού μπορεί να βοηθήσει την Ομόνοια»

Νικόλας, 31, ΑΠΟΕΛ

 

«Εν μας έμεινε άλλη ελπίδα, γι’ αυτό ναι!»

Άρτεμις, Ομόνοια

 

 

«Ναι»

Ερωτόκριτος, ΑΠΟΕΛ

 

«Σίγουρα θα φέρει καλούς παίκτες, σίγουρα θα γεμίσει το γήπεδο με κόσμο που διψάει, σίγουρα θα ανέβει η απόδοση, αλλά μην περιμένετε θαύματα. Όσο το στάτους στην Ομόνοια είναι όπως σε μια ομάδα του αγροτικού, με την πρώτη δυσκολία θα μπουν πάλι οι γνωστοί-άγνωστοι του κόμματος και της κλίκας και θα τα θαλασσώσουν εκ νέου. Δεν εμπνέει σοβαρότητα και επαγγελματισμό η κατάσταση ως έχει στο σωματείο. Δυστυχώς, όμως, το κόμμα φοβάται να αποσυρθεί. Τόσο στενόμυαλοι είναι… Προβλέπω μάλιστα ότι στο τέλος η ομάδα θα χάσει και τους λίγους παιχταράδες που της έμειναν»

Μάριος, 47, Ομόνοια

 

«Πιστεύω στον Πάμπο και θεωρώ πως θα βοηθήσει πολύ στην νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και στη ψυχολογία της ομάδας. Αρκεί να τον αφήσουν να δουλέψει όπως ξέρει»

Φάνος, 28, Ομόνοια

 

«Δεν ξέρω να σου πω τι θα κάνει ο Πάμπος, σίγουρα όμως χειρότερα από τον προηγούμενο δεν θα τα πάει»

Πραξής, 35, Ομόνοια

 

«Δύσκολο, ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη και αν γίνει τούτο, σίγουρα δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού τα προβλήματα της Ομόνοιας όπως και των περισσότερων κυπριακών ομάδων είναι πολύ πιο βαθιά»

Παναγιώτης, 25, Απόλλωνας

 

 

«Θεωρώ πως ο Πάμπος θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ομόνοιας. Με βάση τα όσα ξέρουμε για το στυλ του Πάμπου, θα σουλουπώνει σε εξαιρετικό βαθμό την αμυντική λειτουργία της ομάδας και θα αλλάξει κατά 90% το ρόστερ της Ομόνοιας, με νέες προσθήκες κυρίως από την αγορά της Πορτογαλίας και της Αφρικής. Συνεπώς, αναμένεται να δούμε μια Ομόνοια ανταγωνιστική, μια Ομόνοια από τα παλιά, η οποία θα γεμίζει τα γήπεδα σε κάθε αγωνιστική»

Γιάννης, 26, Ομόνοια

 

«Πιστεύω πως εάν τον αφήσουν να δουλέψει σωστά και δεν μπλεχτούν άλλοι παράγοντες μέσα στο πόδια του, τότε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα»

Τέλης, 27, ΑΕΛ

 

«Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Έχει μάτι καλό στο να διαλέγει σωστούς παίχτες, χωρίς να χρειάζεται μεγάλα budget. Είναι πειθαρχημένος και ζει το παιχνίδι»

Πόλυς, 22, Ομόνοια

 

«Θεωρητικά, η Ομόνοια αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια έως και σήμερα, πολλά προβλήματα στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού οικοδομήματός της. Ωστόσο, ο Πάμπος είναι ένας προπονητής που απέδειξε διαχρονικά ότι μπορεί να εργαστεί σε μια ομάδα με μικρό budget θέτοντας υψηλούς στόχους, κάτι που το έχει ανάγκη σήμερα η Ομόνοια»

Μίλτος, 23, ΑΠΟΕΛ

 

«Αν και η Ομόνοια δεν είναι ούτε η Δόξα, αλλά ούτε και η ΑΕΛ, θεωρώ πως φυσικά και μπορεί να βοηθήσει, φτάνει να τον αφήσουν όσοι διαχρονικά μπλέκονται στην πορεία της Ομόνοιας, να τον αφήσουν να δουλέψει όπως αυτός θέλει και ξέρει»

Στέφανος, 31, Ομόνοια

 

«Πιστεύω πως ναι, ο Πάμπος θα βοηθήσει πολύ την Ομόνοια γιατί όπως έδειξε και στο παρελθόν με την ΑΕΛ και την Εθνική Κύπρου, χωρίς να έχει στη διάθεση του μεγάλα ονόματα, έκανε πολύ καλή πορεία. Ο Πάμπος έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται το 100% ικανοτήτων από τους περισσότερους παίχτες του, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στην επιλογή των μεταγραφών, ακόμα και με μικρό budget έχει αποδειχτεί πώς κάνει σωστές επιλογές και θεωρώ πώς στην Ομόνοια θα κάνει πολύ καλά πράγματα, αφού θα έχει σίγουρα μεγαλύτερο budget από την ΑΕΛ, άρα θα μπορέσει να φέρει πιο ποιοτικούς παίχτες. Ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θα ενώσει ξανά τον κόσμο της Ομόνοιας και θα τον φέρει πίσω στα γήπεδα, αφού μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και σε πρωτάθλημα»

Γιάννης, 28, Απόλλωνας

 

«Θα αλλάξουν λίγο τα πράγματα, αλλά δεν θα έχουμε την μεγάλη ανατροπή που θέλουμε. Πιστεύω πως δεν είναι ο προπονητής που φταίει για τη σημερινή κατάσταση. Φταίνε οι παίκτες, οι οποίοι μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και σέρνονται»

Μάριος, 26, Ομόνοια

 

«Θα την βοηθήσει αν η διοίκηση φέρει τους παίχτες που θέλει ο ίδιος»

Δημήτρης, 32, Διγενής Ακρίτας Μόρφου

 



Ο παλιός άσσος της ομάδας Σωτήρης Καϊάφας

 

«Αν είναι ο παλιός καλός Πάμπος της ΑΕΛ του 2012, τότε ναι θα βοηθήσει αρκετά»

Μάριος, 35, Ομόνοια

 

«Πιστεύω ότι ο Πάμπος έχει δείξει πολύ καλά δείγματα γραφής, τόσο σε Δάξα, Ολυμπιακό, ΑΕΛ, αλλά και στην Εθνική. Τώρα κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει την Ομόνοια, δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο, αλλά και από την υπομονή που θα δείξει ο Κύπριος φίλαθλος, που όπως φαίνεται δεν έχει. Το μόνο σίγουρο είναι πώς μπορεί να επαναφέρει την νοοτροπία που είχε η Ομόνοια λίγα χρόνια πριν, που για αρχή θεωρώ πώς είναι αρκετό»

Ορέστης, 29, Απόλλωνας

 

«Πιστεύω ότι και ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο να έρθει στην Ομόνοια, δεν θα πετύχει, καθώς το πρόβλημα είναι το σάπιο σύστημα στα εσωτερικά της ομάδας και όχι απλά ένας τεχνικός»

Αντώνης, 32, Ομόνοια

 

«Νομίζω πως ο Πάμπος Χριστοδούλου θα κάνει καλό στην ομάδα. Ο κόσμος πιστεύει πολύ σε εκείνον. Έχει αρκετή πείρα, ασχολήθηκε και με την Εθνική μας»

Μάριος, 27, Ομόνοια

 

«Είτε τον Πάμπο φέρουν, είτε τον Μουρίνιο, στα ίδια χάλια θα είναι η ομάδα»

Παναγιώτης, 35, ΑΠΟΕΛ 

 

«Θεωρώ πως τα προβλήματα της ομάδας είναι πολύ πιο βαθιά και όχι μόνο ο προπονητής. Αλλά σίγουρα η ένταξη του Πάμπου Χριστοδούλου στην Ομόνοια είναι μια καλή εξέλιξη»

Γιώργος 29, Ομόνοια

 

 

«Πιστεύω πως στην παρούσα φάση που βρίσκεται η Ομόνοια, ο Πάμπος μπορεί να την βοηθήσει, αλλά όχι σε βάθος χρόνου, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για να στηρίξουν τις επιλογές του, άρα μελλοντικά θα δημιουργηθούν σίγουρα προβλήματα»

Μάριος, 26, ΑΕΛ

 

«Ο Πάμπος βοήθησε την ΑΕΛ και στις δύο του θητείες, αλλά και στην Εθνική έκανε πολύ καλή δουλειά. Αν τον αφήσουν να δουλέψει όπως ξέρει, οι στατιστικές είναι με το μέρος μας. Ένα μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πώς μπορεί να κόψει και να καταλάβει τις δυνατότητες ενός παίχτη πολύ εύκολα και αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε»

Ανδρέας, 24, Ομόνοια


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ