Η πισίνα Champs Elysees στη Λευκωσία, τότε και τώρα

Πώς είναι σήμερα μια από τις πιο γνωστές πισίνες της Λευκωσίας, μερικά χρόνια αφότου έχει αδειάσει.

 


Article featured image
Article featured image

Δύο σετ φωτογραφιών του φωτογράφου Γιώργου Μιχαήλ, το ένα από το καλοκαίρι του 2007 και το άλλο από το αμέσως επόμενο καλοκαίρι (2008), με κόσμο να δροσίζεται αλλά και να κάνει ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες της Champs Elysees στον Αρχάγγελο, μας έκανε να αναρωτηθούμε πώς να ‘ναι άραγε σήμερα η πισίνα από την οποία πέρασαν ουκ ολίγοι πρωτευουσιάνοι. Τότε, ο Γιώργος πήγαινε ως εκεί και φωτογράφιζε την πισίνα αλλά και τους λουόμενους για τα διάφορα ρεπορτάζ που ετοιμάζονταν στα έντυπα του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, τόσο για τη «Σημερινή», όσο και για περιοδικά όπως το «Το Περιοδικό» και το «Time Out».

Στο ίντερνετ σήμερα δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να μαρτυρούν ότι η πισίνα κάποτε γέμιζε με κόσμο, παρά μόνο κάποια facebook events από τα τελευταία στάδια της λειτουργίας της, που πρέπει να ήταν στην περίοδο 2012-213.

Οι φωτογραφίες από το σήμερα δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά μόνο εγκατάλειψη, και δεν μπορούν να συνδεθούν με τίποτε άλλο παρά μόνο με αναμνήσεις των απανταχού Λευκωσιατών!

Τελικά, όπως φαίνεται, οι όμορφες πισίνες όμορφα αδειάζουν!

 

Δες πιο κάτω πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το τότε και το τώρα.



Μετακινώντας με το mouse τα βελάκια στις δύο παρακάτω φωτογραφίες, αποκαλύπτεται η αλλαγή που επήλθε στο πέρασμα του χρόνου

 

 

Φωτογραφίες από τη διετία 2007 - 2008

 

 

Η περίφημη πισίνα Champs Elysees, φωτογραφημένη τον Μάιο του 2017



 



Δες επίσης πατώντας ΕΔΩ: Τα καλοκαίρια των 90s σε Αγία Νάπα και Πρωταρά


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ