8 εναλλακτικά μέρη για να δροσιστείς στην Κύπρο

Για τους περισσότερους από εμάς οι διακοπές τελείωσαν. Όχι όμως και το καλοκαίρι!

 


Article featured image
Article featured image

Κάποιοι ήδη έχουν επιστρέψει στα γραφεία και τη ρουτίνα. Ωστόσο, λίγο ο υδράργυρος που δεν λέει να κατέβει (διάβασε εδώ τις προβλέψεις για την τρέχουσα βδομάδα) και πολύ περισσότερο η ανάγκη μας για μικρές εξορμήσεις, γιατί όχι και για μπάνια, μας βάζει στη διαδικασία να ψάχνουμε τη δροσιά στη θάλασσα -και όχι μόνο.

Ποιος είπε ότι το μπάνιο και η δροσιά πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τις λέξεις θάλασσα και πισίνα;

Αν για φέτος «χόρτασες», λοιπόν, τις θάλασσες και τις παραλίες, η CITY σού προτείνει πιο κάτω 8 εναλλακτικά μέρη δροσιάς στην Κύπρο.

Βάλε μαγιό ή έστω κάτι ανάλαφρο και πάμε για μπάνιο!

 

 

Καταρράκτης Κρήτου Τέρρα

Η Cyprus From Air, ανηφόρησε στο χωριό Κρήτου Τέρρα και επισκέφθηκε τους καταρράκτες της περιοχής.

Καταπράσινοι λόφοι, τρεχούμενα νερά, καταρράκτες και σπηλιές που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό, το οποίο θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στη Λατινική Αμερική. Κι όμως, βρίσκεται στην Κύπρο!

Ένα σημείο εξωπραγματικής ομορφιάς που ακόμα κι αν δεν το δεις με τα ίδια σου τα μάτια, δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι είναι πραγματικό (δες περισσότερες φωτογραφίες της Cyprus From Air εδώ).

 

 

Λουτρά του Άδωνη

Στο όμορφο χωριό Κοίλη της Πάφου, δημιουργήθηκε από τα νερά του ποταμού «Μαυροκόλυμπος» ένας όμορφος καταρράκτης.

Με το πέρασμα των χρόνων, τα νερά διάβρωσαν το έδαφος και σχημάτισαν μια μικρή λίμνη, η οποία ονομάστηκε αργότερα από τον ιδιοκτήτη του χώρου, κύριο Πάμπο, ως «Λουτρά του Άδωνη».

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λίμνη για να κολυμπήσετε και να κάνετε βουτιές από τον απότομο βράχο, ή από τα σχοινιά που κρέμονται (διάβασε εδώ περισσότερα για τα Λουτρά του Άδωνη).

 

 

Λουτρά της Αφροδίτης



Φωτογραφία: Cyprusalive

Στο Νέο Χωριό, λίγο μετά το Λατσί, θα συναντήσετε μια μαγευτική τοποθεσία με λίμνη, η οποία ονομάζεται «Λουτρά της Αφροδίτης» και έχει θέα τη θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με το μύθο, η Θεά Αφροδίτη μετά το κολύμπι της στα κρυστάλλινα νερά της Πόλης, συνήθιζε να παίρνει το λουτρό της στη λιμνούλα αυτή, που περιβάλλεται από άγρια λουλούδια.

Το ειδυλλιακό τοπίο επισκέπτονται για να το θαυμάσουν από κοντά, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς, μήνες τουρίστες και ντόπιοι.

Μέσα στη λίμνη απαγορεύεται το κολύμπι, ωστόσο μπορείτε να δροσίσετε τα πόδια και τα χέρια σας. Υπάρχουν, βέβαια, και οι περισσότερο τομληροί που κάνουν ότι δεν είδαν τις σημάνσεις...

 

 

Γεφύρι του Τζιελεφού



Φωτογραφία: Χριστιάνα Κωνσταντίνου

Το Γεφύρι του Τζιελεφού είναι ο κατάλληλος χώρος για ηρεμία, χαλάρωση και… δροσιά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ενετικό γεφύρι της Κύπρου και το μόνο που θα ακούτε στο σημείο είναι το νερό που κυλά στον ποταμό, τα πουλιά και το θρόισμα των δέντρων.

Το νερό που ρέει στον ποταμό δεν είναι πολύ, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά στο σημείο του γεφυριού, πλην όμως αν προχωρήσετε κατά μήκους του ποταμού θα βρείτε σίγουρα σημεία που δημιουργούνται μικρές λιμνούλες και άρα θα μπορείτε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα να απολαύσετε το μπάνιο σας.

Θα το βρείτε μεταξύ του χωριού Άγιος Νικόλαος (της Πάφου) και Καμιναριών.

 

 

Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη

Στη νοτιοανατολική περιοχή των Πλατρών, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την αφετηρία του «Μονοπατιού μελέτης της φύσης», υπάρχει ένας όμορφος καταρράκτης με την ονομασία Μιλλομέρης, ο οποίος είναι κατάλληλος για να σε δροσίσει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το νερό του καταρράχτη είναι κρύο και πέφτει από ύψος 15 μέτρων.



Μέχρι και η αποστολή της Ομόνοιας πήγε για μπάνιο σε έναν από τους καταρράκτες των Πλατρών

Τα τελευταία χρόνια ο καταρράχτης έγινε αρκετά γνωστός, καθώς αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα των Πλατρών και ελκύει πολλούς επισκέπτες.

 

 

Καταρράκτης Τριμίκλινης



Φωτογραφία: ix-andromeda

Ο καταρράκτης της Τριμίκλινης, ή αλλιώς Green Valley, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος που υπάρχει στο νησί και βρίσκεται μέσα σε ιδιωτική έκταση γης, κοντά στο καφεστιατόριο Green Valley.

Σχηματίστηκε από φυσικές πηγές που αναβλύζουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα τον βρείτε στο χωριό Τριμίκλινη, στο δρόμο Λεμεσού-Πλατρών.

 

 

Κοιλάδα του Μίσους - Ποταμός Καρκώτης (Τρόοδος)



Φωτογραφία: Cyprus From Air

Διασχίζοντας, φέτος, μαζί με την ομάδα Cyprus from Air, τη μαγευτική βορειοδυτική πλευρά του Τροόδους με την ονομασία Καννούρες, μαγευτήκαμε!

Τόσο κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας πάνω σε πλαγιές, ενίοτε με ηφαιστιογενή πετρώματα και διασχίζοντας συνεχώς τον ποταμό Καρκώτη, όσο και από το θέαμα που συναντήσαμε φτάνοντας τελικά σε έναν πανέμορφο μυστικό καταρράκτη!

Ιδανικό σημείο για δροσιά, μακριά από κάθε αδιάκριτο βλέμμα.

Μπορείτε αν θέλετε να προσεγγίσετε το σημείο, ξεκινώντας από τις πέστροφες που βρίσκονται στον Άγιο Νικόλαο Στέγης, πλην όμως χρειάζεται προσοχή αφού σε κάποια σημεία χρειάζεται η βοήθεια ορειβατικού και αναρριχητικού εξοπλισμού, όπως σχοινιά κλπ (διάβασε περισσότερα εδώ και δες σχετικό βίντεο).

 

 

Ρυάκι Ξεροκόλυμπος



Φωτογραφία: Cyprus From Air

Για να βρεις το ρυάκι πρέπει να βρεθείς στον Εκδρομικό Χώρο Τροοδίτισσας.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται στον δρόμο Πλατρών-Προδρόμου, περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Πλάτρες, σε κοντινή απόσταση από το ομώνυμο μοναστήρι.

O εκδρομικός χώρος είναι τοποθετημένος στις όχθες του ρυακιού Ξεροκόλυμπος, σε 1300 μέτρα υψόμετρο και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 700 εκδρομείς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ