Το viral video με τον Βασίλη να παίζει την «Τηλλυρκώτισσα» στο handpan

Αρχικά ήταν το Βερεγγάρια και έπειτα τα ενετικά γεφύρια της Μαραθάσας, τώρα ήρθε η σειρά της Τυλληρκώτισσας.

 


Article featured image
Article featured image

Τον μουσικό Βασίλη Βασιλείου τον γνωρίσαμε τα Χριστούγεννα του 2016, όταν ανέβηκε με το «τηγάνι» του (handpan) στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Βερεγγάρια στο Τρόοδος και έδωσε άλλη πνοή στο τραγούδι «Carol of the Bells». Το video clip που κυκλοφόρησε τότε, μας τράβηξε την προσοχή αφού ήταν μια εξαιρετική δουλειά από μερικά παιδιά που απλά έκανα το κέφι {θυμηθείτε το ΕΔΩ}.

Το περίεργο αυτό όργανο, το συναντήσαμε ξανά λίγο καιρό αργότερα, όταν ο Βασίλης περπάτησε μαζί του τα ενετικά γεφύρια του Τζιελεφού, του Ρουδιά και της Ελιάς, δημιουργώντας ένα ακόμη εξαιρετικής αισθητικής και ήχου βίντεο {διαβάστε σχετικά ΕΔΩ}.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στη CITY και τον Μιχάλη Μιχαηλίδη {βρείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ}, ο Βασίλης ανέφερε «Έχουμε επιλέξει τοποθεσίες που αξίζουν αναφοράς, όμως μπορεί να είναι ξεχασμένες από πολλούς. Οι τοποθεσίες επιλέγονται βάσει διαφόρων κριτηρίων, όπως π.χ. το ύφος του τραγουδιού αλλά και η εποχή. Για παράδειγμα απ’ το «Carol of the Bells» δεν θα μπορούσε να λείπει το χιόνι, αναζητώντας λοιπόν την κατάλληλη χιονισμένη τοποθεσία, καταλήξαμε στο κάποτε ξακουστό Βερεγγάρια. Επιπρόσθετα, το ηχόχρωμα του τραγουδιού και η διάθεση που προβάλλει η σύνθεση, παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της τοποθεσίας».

Το νέο «χτύπημα» του Βασίλη ανέβηκε πριν περίπου 10 μέρες, όταν με το μαγικό του handpan (και μερικά όργανα ακόμη) διασκεύασε με ένα πολύ όμορφο τρόπο το παραδοσιακό κυπριακό κομμάτι «Τηλλυρκώτισσα».

Το συγκεκριμένο video ήδη μετρά περισσότερες από 24 χιλιάδες views.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ