Πολίτης παρέδωσε αδέσποτο σκυλάκι στον Επίτροπο Εθελοντισμού αλλά ο ΠτΔ είχε άλλη άποψη

Στη χθεσινή εκδήλωση των φιλοζωικών οργανώσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από το Προεδρικό, με τίτλο «Ελάτε να γίνουμε η φωνή για τα ζώα της Κύπρου», πολίτης που βρέθηκε εκεί θεώρησε σωστό να παραδώσει ένα σκυλάκι στον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη. Με μια πρώτη ανάγνωση, η κίνησή του θα μπορούσε να θεωρηθεί ως χαριτωμένη. Δεν είναι, όμως, έτσι ακριβώς τα πράγματα. Ή τουλάχιστον, δεν είναι τόσο απλά. Ο ΠτΔ με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί γιατί.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο κάτω, αυτούσια η ανάρτηση του Νίκου Αναστασιάδη:

 

Με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση φιλοζωικών οργανώσεων: Έχω λάβει τα μηνύματά σας και αναγνωρίζω πως ως κράτος έχουμε πολλά να κάνουμε για την ευημερία των ζώων. Να προχωρήσουμε τα σχέδια μας για δημιουργία τμήματος Αστυνομίας Ζώων, να στηρίξουμε τα προγράμματα στείρωσης και κυρίως να προωθήσουμε τη δημιουργία του Φορέα για την ευημερία των ζώων.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, παραδόθηκε στον Επίτροπο Εθελοντισμού που με εκπροσωπούσε και ένα αδέσποτο σκυλάκι.

Δεν θα αγνοήσω βεβαίως αυτό το όμορφο σκυλάκι που είναι ευπρόσδεκτο στην οικογένεια μας και που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολύ καλή παρέα με τον Φριντ μου. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνω πως η τακτική που ακολουθήθηκε δεν είναι η πρέπουσα. Η διαδικασία της υιοθεσίας έχει κανόνες και διαδικασίες τους οποίους οι διαχειριστές των καταφυγίων γνωρίζουν άριστα και που όλοι μας πρέπει να τηρούμε.

Τέλος, για ακόμη μια φορά, απευθύνω έκκληση σε όλους όσοι θέλουν να εντάξουν ένα ζώο στην οικογένεια τους να απευθυνθούν σε ένα από τα καταφύγια της χώρας μας. Η αγάπη που θα πάρουν είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που θα δώσουν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ