Έρχονται έντονες καταιγίδες στην Κύπρο, ίσως και χαλάζι

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν από τα δυτικά, όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού το απόγευμα.

Στα δυτικά παράλια δεν αποκλείεται και καταιγίδα, αλλά επί το πλείστον θα είναι περιορισμένη στη θάλασσα. Στα ορεινά αναμένεται τοπική ομίχλη κυρίως το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει σταδιακά να εμφανίζεται σκόνη από τη Βόρειο Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 26 στα παράλια και 12 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και σε περιοχές καταιγίδων 4 μποφόρ με ριπές που πιθανόν να φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες, εάν όχι όλες τις περιοχές. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες με χαλάζι, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και ορεινά/ημιορεινά, όπου αναμένονται και οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη και εκτός από εμφανής στην ατμόσφαιρα θα είναι και εμφανής στη βροχή. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, αλλά θα υπάρξουν και μέρες που θα ευνοηθούν και άλλες περιοχές.

Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα παραμένει η σκόνη, όπου την Πέμπτη και την Παρασκευή ενδέχεται να είναι πυκνή κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται από τα κανονικά έως λίγο πιο πάνω για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο φαίνεται να έχουμε νέα κυκλογένεση, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ελλάδας, και υπάρχει πιθανότητα να μας επηρεάσει από την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες. Αυτό όμως θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, αφού προηγείται το σύστημα από την Βόρειο Ιταλία.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε ψηλές κυρίως νεφώσεις, ενώ τοπικά θα είναι κυρίως συννεφιασµένος.

Από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 µποφόρ, και αργότερα ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ παροδικά το απόγευµα µέχρι µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και αργότερα λίγο ταραγµένη ενώ τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη ενώ τοπικά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Πέµπτη αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένη καταιγίδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ αργότερα, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα εµφανίζονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Τετάρτη και σταδιακά µικρή άνοδο µέχρι την Παρασκευή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ