Ο άνθρωπος (που) μας εμπνέει

Ο πνευματικός ηγέτης είναι αυτός που εμπνέει τον κόσμο με τα συνετά λόγια του και τις σχεδόν αθόρυβες πράξεις του.

 


Article featured image
Article featured image

Αν όμως υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον πιο πάνω κανόνα, τότε σίγουρα ο δικός μας πνευματικός ηγέτης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Είναι κορυφαίος!

Και μπορεί να μην εμπνέει κανέναν (ή σχεδόν κανέναν με αυτά που κάνει και κυρίως αυτά που λέει {…>>> διάβασε σχετικό ρεπορτάζ εδώ}, σίγουρα όμως η εκρηκτική αυτή προσωπικότητα, εμπνέει πολύ κόσμο για άλλους λόγους -όλους τους λάθος λόγους βασικά.

Με ένα γρήγορο google search αλλά και με ένα επιδερμικό ψάξιμο στα social media, χωρίς πολλή προσπάθεια βασικά, θα εντοπίσεις ουκ ολίγες εικόνες με το πρόσωπό του Αρχιεπισκόπου, που όμως δεν παραπέμπουν στην ιδιότητά του.

Γκραφιτάδες, stencil artist, γραφίστες κλπ καλλιτέχνες, κατά καιρούς εμπνέονται από το… ποιμενικό του έργο και αποτυπώνουν στα σχέδιά τους τις σκέψεις τους σε σχέση με αυτόν.

Όπως και να το κάνεις, ο Αρχιεπίσκοπος εξελίσσεται στον απόλυτο influencer της κυπριακής κοινωνίας. Το μόνο που μένει, είναι να δούμε να δημιουργείται και ένας λογαριασμός στο Instagram, με τον προκαθήμενο να κάνει post με προϊόντα μόδας και γνωστά brands αλκοολούχων ποτών, συνοδεύοντάς τα μάλιστα με το hashtag #ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΝ

 



Έργο του CRS με αφορμή την είδηση για το τζακούζι

 



Η Πόπη Πισσουρίου επίσης εμπνεύστηκε από το τζακούζι

 



Όπως και ο Πολίτης, με μια ωραία γελοιογραφία

 



Δεν σου κάνω τον Άγιο, αχ... μπογιάτισα / έργο του CRS

 

Αλήθεια, πώς θα ήταν αν είχαμε ένα πνευματικό ηγέτη που θα μιλούσε (μεταξύ άλλων) για τον Θεό και την αγάπη; Ενδεχομένως να μην μάθουμε ποτέ...



Φωτογραφία: Αρχείο Σημερινής / Γιώργος Μιχαήλ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ