«Μην αφήνετε τα άρρωστα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο» [μια μητέρα εξηγεί]

Ίσως να ακούγεται περίεργο, ίσως κάποιοι να αντιδράσουν αρνητικά, ίσως κάποιοι πάλι να συμφωνήσουν με αυτή τη θέση.

 


Article featured image
Article featured image

Όποια και να είναι η δική σου άποψη, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι το να πηγαίνεις το άρρωστο παιδί σου σχολείο, είναι επίφοβο τόσο για το ίδιο όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά που θα το συναναστραφούν.

Η συγκεκριμένη συζήτηση, κατά καιρούς έρχεται στο προσκήνιο με τις απόψεις να διίστανται στο κατά πόσο είναι ορθό ή όχι ένα παιδί να πηγαίνει στο σχολείο όταν ταλαιπωρείται από κάποια ίωση (συνήθως κολλητική) ή αν πρέπει να μένει στο σπίτι μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Σαφώς, η λογική λέει ότι θα πρέπει να μένει στο σπίτι ούτως ώστε να μην εκτεθεί σε περαιτέρω κινδύνους που πιθανόν να κυκλοφορούν, ενώ παράλληλα αποφεύγει να «κολλήσει» και τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο. Εντούτοις, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι πολλοί γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα παιδιά στο σπίτι, είτε γιατί δεν μπορούν να μείνουν μαζί τους είτε γιατί δεν έχουν κάποιο άτομο εμπιστοσύνης να τα αφήσουν.

Η Maria Jordan MacKeigan από τον Καναδά, έπειτα από μία προσωπική εμπειρία που βίωσε, αποφάσισε να κοινοποιήσει στο Instagram την άποψή της σχετικά με το θέμα, εξηγώντας γιατί δεν πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο όταν είναι άρρωστα.

Αφορμή για το επίμαχο post ήταν μία συζήτηση που είχε η Maria, με μία άλλη μαμά που εκείνη την ώρα άφηνε την κόρη της στο σχολείο- το κοριτσάκι ήταν εμφανώς άρρωστο και η Maria εξήγησε στη μαμά του πόσο μπορεί αυτό να επηρέαζε τη δική της κόρη. Εκείνη, όπως αναφέρει η Maria, απλώς την αγνόησε και τελικά, η Maria αποφάσισε να γυρίσει με την κόρη της στο σπίτι για να την προστατεύσει. 

Να σημειώσουμε ότι η μικρή Jordan πάσχει από σύνδρομο Down και το ανοσοποιητικό της σύστημα είναι αδύναμο.

 

«Συγγνώμη. Πρέπει να το διευκρινίσω. Η Jordan Grace είναι υγιής -αλλά παιδιά έρχονται σχολείο άρρωστα γιατί οι γονείς τους είναι πολύ απασχολημένοι. Δάκρυα και θυμός με πλημμύρησαν σήμερα στο σχολείο. Γύρισα με την Jordan σπίτι. Όταν το παιδί μου παθαίνει ένα ‘απλό΄κρυολόγημα, μπορεί να καταλήξει κάπως έτσι:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι γονείς διακινδυνεύουν τη ζωή των υπολοίπων επειδή είναι πολύ απασχολημένοι (το σχολείο δεν είναι σταθμός απλώς για ν’ αφήνουμε τα παιδιά). Δεν το λέω μόνο γιατί κινδυνεύουν και τα υπόλοιπα παιδιά να αρρωστήσουν αλλά και γιατί το δικό σας άρρωστο παιδί σας χρειάζεται -θέλει να το αγκαλιάσετε, να το περιποιηθείτε, να του δείξετε την αγάπη σας και να το βοηθήσετε να γίνει καλά. Όταν η κόρη μου αρρωσταίνει, σκέφτομαι πρώτα εκείνη- πόσο δυστυχισμένη θα ήταν αν έμενε στο σχολείο. Πόση ανάγκη έχει τη μαμά της για να την φροντίσει.

Σκέφτομαι, όμως και τους άλλους. Δεν θέλω να κολλήσει κανέναν άλλον η κόρη μου και να καταλήξει στο νοσοκομείο γιατί τα μικρά σώματα των παιδιών μας δεν μπορούν να πολεμήσουν την αρρώστια.

Αν νοιαζόμαστε περισσότερο για τον κόσμο γύρω μας και λιγότερο για εμάς, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα».



*Με πληροφορίες από boredpanda.com και mama365.gr

 




 

CLARIFYING AGAIN! If you read my post carefully and without judgement, I specify this frustration was towards a parent who doesn’t work, but “has things to do” and used the school system as the babysitting club! I understand I will get a lot of criticism, but please read before you reply to me like I don’t know what work responsibilities are! • SORRY. I need to clarify. Jordan Grace is healthy, other children are at school completely sick because their parents “have things to do” not a job, just “things to do”!!! • • Tears and anger both flowed for me at school today. I took Jordan Grace home. When my child gets the simple cold she may end up like this! I can’t for the life of me understand why people would put others at risk “because they have so many things to do” (FYI school is not the babysitting club) not only are others at risk but your own child needs you to cuddle them, to love them, to care for them back to health. When Jordan Grace is sick, I think of her first, and how miserable she would be at school. How she needs her mama by her side caring for her. But I also think of others, I don’t want my child to go get others sick especially those who may end up in the hospital because their little bodies can’t fight the sickness off on their own. If we cared more about the world around us and not just ourselves this world would be a much better place!

A post shared by Mommytor.blogspot.com (@mommytor_az) on




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ