«Σιγά μεν αφήκουν να ανέβει το COCK στα Κοτσιηνοχώρκα»

Και τελικά δεν άφησαν.


Article featured image
Article featured image

Ένας φίλος, γκέι, όταν συζητούσαμε για την απόφαση του ΘΟΚ να ανεβάσει την παράσταση στην «ιδιάζουσα» περιοχή των Κοκκινοχωρίων, ήταν σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα τους αφήσουν να το κάνουν, αφού θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, «Σιγά μεν αφήκουν να ανέβει το COCK στα Κοτσιηνοχώρκα».   

Η παράσταση είχε προγραμματιστεί από τον ΘΟΚ να ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας την ερχόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, μια σκηνή στην οποία ούτως ή άλλως, περιοδεύουν όλες οι παραστάσεις του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, στην Επαρχία Αμμοχώστου. 

Δεν ενστερνίστηκα την άποψή του, αντίθετα με αφέλεια απάντησα ότι δεν θεωρώ πως θα υπάρξουν αντιδράσεις, «σιγά, που ζούμε στον Μεσαίωνα; Άλλωστε η παράσταση δεν έχει κάτι προκλητικό».  Φευ, όχι μόνο κάποιοι ζουν σε εποχές Μεσαίωνα, αλλά προσπαθούν αυτή τους την φιλοσοφία να την επιβάλλουν σε όλους τους υπόλοιπους, απαγορεύοντας με απειλές και αντιδράσεις ν’ ανέβει μια θεατρική παράσταση επειδή πραγματεύεται την ιστορία ενός γκέι ζευγαριού.

Κάποιοι (αυτή η γνωστή μικρή μερίδα) απαιτούν να ακυρωθεί μια θεατρική παράσταση το 2017, γιατί πιστεύουν ότι είναι ανήθικη και τους προσβάλλει. Ενώ πολύ απλά θα μπορούσαν να κάτσουν σπίτι τους και να παρακολουθήσουν κινούμενα σχέδια.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της CITY, εδώ και μερικές ημέρες, λίγο μετά την ανακοίνωση της παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, ο Δήμος Σωτήρας και οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής άρχισαν να δέχονται απειλητικά μηνύματα στα social media και τηλεφωνήματα από εξοργισμένους πολίτες, οι οποίοι δεν αρκέστηκαν απλά στο να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Δήμου, προέβησαν και σε απειλές, ότι αν η παράσταση προχωρήσει κανονικά τότε θα μαζευτούν έξω από το θέατρο και θα την κατεβάσουν με το ζόρι.

Όπως μαθαίνουμε, ο Δήμος Σωτήρας, παρότι ήταν πολύ θετικός και συνηγόρησε στο να έρθει η παράσταση στην περιοχή, μετά τις πολλές πιέσεις και απειλές που δέχτηκε, θεώρησε πως είναι ορθότερο να ζητήσει από τον ΘΟΚ να την αναβάλει, ούτως ώστε να μη δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

«Όλο αυτό το ξεκίνησε η Εκκλησία της περιοχής, η οποία έχει τρομακτική δύναμη και επίδραση στους κατοίκους εδώ. Συμμάχους βεβαίως βρήκε και αρκετά ακραία στοιχεία, τα οποία ανέλαβαν να κάνουν τη λάντζα και την οργάνωση», σημειώνει κάτοικος της περιοχής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε.

Ο Κώστας Σιλβέστρος, σκηνοθέτης της παράστασης, όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται, δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση, έως ότου ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου αποφασίσει αν θα αναβάλει τελικά την παράσταση ή αν θα συνεχίσει κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ