Πάμε στο Κάβο Γκρέκο για πικνίκ αλλά και για εξερεύνηση των άγνωστων πτυχών της Χερσονήσου

Μαζί με το Birdlife Cyprus εξερευνούμε άγνωστες πτυχές της Χερσονήσου Κάβο Γκρέκο, κάνουμε επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών, εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες και βίντεο: Cyprus from Air / Manos Botrini

 

Το event στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη φύση με νέους τρόπους, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 9:00, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Κάβο Γκρέκο. για να! Τι θα κάνουμε; Επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών, εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης και πικνίκ*!

 

Πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στις 9 το πρωί αρχίζει το εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης της φύσης. Ξέχασε τους χάρτες όπως τους ξέρεις! Στο εργαστήρι αυτό θα γίνει σύντομη παρουσίαση των μεθόδων δημιουργικής χαρτογράφησης καθώς και κάποιων παραδειγμάτων. Στη συνέχεια θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τη φυσική περιοχή γύρω σου ενεργοποιώντας τις αισθήσεις σου και να φτιάξεις τον δικό σου δημιουργικό χάρτη εμπνευσμένο από την εμπειρία σου! Και αφού τελειώσεις το έργο σου, θα μπορείς να το υποβάλεις στον διαγωνισμό ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’ ** (διάβασε σχετικές πληροφορίες παρακάτω), για την ευκαιρία να κερδίσεις βραβεία συνολικής αξίας πέραν των 1500 ευρώ και να συμμετάσχεις σε έκθεση με τις νικητήριες και πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές! Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο εργαστήρι δημιουργικής χαρτογράφησης ατομικά ή ως ομάδα (η χαρτογράφηση θα γίνει σε ομάδες από 3 μέχρι 6 άτομα).

 

 

Στις 11 θα γίνει επίδειξη δακτυλίωσης πουλιών. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά άγρια πουλιά να δακτυλιώνονται και στη συνέχεια να απελευθερώνονται πίσω στη φύση! Η δακτυλίωση πουλιών είναι μια επιστημονική μέθοδος για τη μελέτη των άγριων πουλιών κατά την οποία τοποθετείται ένα δαχτυλίδι με μοναδικό κωδικό, στο πόδι του πουλιού. Μάθε γιατί, πώς και από ποιους γίνονται οι δακτυλιώσεις πουλιών αλλά και πώς φτάσαμε από τη θεωρία του Αριστοτέλη στις σημερινές μας γνώσεις για την αποδημία των πουλιών.

Μετά την επίδειξη δακτυλίωσης θα γίνει πικνίκ απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής!

 

 

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν να φέρουν δικό τους ποτό και φαγητό για το πικνίκ.

**Περίμενες την τέλεια αφορμή για να εξερευνήσεις τη φύση; Τώρα τη βρήκες! Αν είσαι μεταξύ 15 και 25 χρονών, σου έχουμε την τέλεια δικαιολογία για να εξερευνήσεις τη φύση: τον διαγωνισμό δημιουργικής χαρτογράφησης ‘Γουάιλντ φορ νέιτσουρ’ του Πτηνολογικού! Ανυπομονούμε να δούμε τη φύση μέσα από τα μάτια σου, αλλά και μέσα από τις υπόλοιπες σου αισθήσεις – σε περιμένουμε το Σάββατο για εξερεύνηση! Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: www.wildfornature.birdlifecyprus.org

 

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15-25 χρονών

Δωρεάν συμμετοχή

Περιορισμένος αριθμός θέσεων -θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μέχρι 14 Δεκεμβρίου): 22455072 ή natalie.stylianou@birdlifecyprus.org.cy

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Γουάιλντ φορ νέιτσουρ» (wild for nature) την οποία στηρίζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, η CYTA, το Mona's Art, το AWOL και Get Out.

Χορηγός επικοινωνίας: CITY

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ