Κίτρινο συναγερμό εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 20.00 απόψε μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής.

 


Article featured image
Article featured image

Στις περιοχές των καταιγίδων επισημαίνεται, η βροχόπτωση είναι δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά την ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

 

Τι σημαίνει «κίτρινος συναγερμός»

Σύμφωνα με το Kitasweather, το επίπεδο επικινδυνότητας «Κίτρινο» σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος και τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά με δραστηριότητες που εκτίθενται σε μετεωρολογικούς κινδύνους. Επίσης, χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων μετακινήσεων.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση για απόψε και αύριο

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει και χιόνι.

Στις περιοχές των καταιγίδων η βροχόπτωση θα είναι έντονη. Οι άνεµοι θα είναι µεταβλητών διευθύνσεων, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά τοπικά ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη αλλά σταδιακά στα δυτικά και νότια θα είναι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά στα νότια και ανατολικά, ενώ το απόγευµα τα φαινόµενα θα επηρεάσουν περισσότερο το εσωτερικό και τα ορεινά. Στις κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ