Ο Δημήτρης μάς είπε «WE AfriHug» και έφυγε για Αφρική

Μαζί με άλλους 4 νέους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, θα περάσουν από 6 αφρικανικές χώρες, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού που ξεκίνησε την πρώτη μέρα του 2018 και θα ολοκληρωθεί την 31η Ιουλίου.

 


Article featured image
Article featured image

Το «WE AfriHug» αποτελεί ένα 7-μηνο εθελοντικό πρόγραμμα 5 νέων ακτιβιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία οι οποίοι θα επισκεφτούν 6 χώρες της Αφρικής. Ο σκοπός του είναι να ενδυναμώσει τη νεολαία στις Αφρικανικές τοπικές κοινωνίες μέσω της μη-τυπικής μάθησης, να δημιουργήσει διασυνδέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών πανεπιστημίων μέσω του προγράμματος Erasmus+ και να εκπληρώσει 3 αθλητικά επιτεύγματα τα οποία θα δώσουν αξία στο πρόγραμμα, κίνητρο στους νέους και πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

 

Αυτά θα περιλαμβάνουν:

- Ανάβαση στην κορυφή της Αφρικής (5,895 μ.) στο όρος Κιλιμαντζάρο

- Ποδηλασία 1000 χιλιομέτρων στο Τόγκο

- Μαραθώνιο αλληλεγγύης  42 χλμ για τους Sahrawi (πρόσφυγες) στην Δυτική Σαχάρα

 

 

Οι 5 φίλοι μάς λένε ποιοι είναι και τι κάνουν

Είμαστε 5 ακτιβιστές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία, ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, η Μαριλένα Μαραγκού, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο MarcoValerio Battaglia και η Claudia Cirilli, οι οποίοι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα δικαιότερο κόσμο με ίσες ευκαιρίες για όλους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια σημαντική αλλαγή στην κοινωνία μπορεί να έρθει μέσα από το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Επιπροσθέτως, ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο μέσω του οποίου μπορεί να έρθει μια σημαντική αλλαγή στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Nelson Mandela «Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο» και ασπαζόμενοι αυτή τη γνώμη, μετατρέπουμε αυτήν την πεποίθηση και  το πάθος μας σε πράξη.

 

Ο Κωνσταντίνος - Λουκιανός Μαραγκός είναι 25 ετών και σπουδάζει στο Erasmus Mundus European Master in Tourism Management εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως πρεσβευτής για τα μεταπτυχιακά Erasmus Mundus και τον Erasmus Mundus Association. Η Μαριλένα Μαραγκού  είναι 28 ετών και εργάζεται ως Project Manager ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης & Δια-Πανεπιστημιακής Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ο ΜάρκοΒαλέριο  και η Κλαούντια είναι 24 ετών από την Ιταλία και αφιερώνουν το χρόνο τους στην κοινωνική προσφορά μέσω της εκπαίδευσης. Εργάζονται ως εκπαιδευτές στον οργανισμό Kamaleonte, ο οποίος στοχεύει στην εμπειρική μάθηση και συνεργασία μέσω εξωτερικών δραστηριοτήτων και της μη-τυπικής μάθησης. Ίδρυσαν την ΜΚΟ IPA - Io Per l’Altro στη Ρώμη το 2014, έχοντας ήδη διεξάγει προγράμματα σε Αφρική και Ευρώπη. Ο οργανισμός IPA ιδρύθηκε κατόπιν απόφασης του Μάρκο Βαλέριο να στηρίξει την κοινότητα του ορφανοτροφείου που τον φιλοξένησε κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού του στο Τόγκο το 2013. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ίδρυσης του οργανισμού, διοργανώθηκε έρανος στα κεντρικά γραφεία στη Ρώμη μέσω συναντήσεων, προβολών ταινιών και θεματικών πάρτυ. Βασικός στόχος του οργανισμού είναι να βοηθήσει την κοινότητα των ορφανών παιδιών στο χωριό Avete (κοντά στο Atakpamé) καθώς και να προωθήσει τις αξίες της ενεργούς συμμετοχής των νέων και του ακτιβισμού στην Ιταλία. Ο Δημήτρης Χριστοδούλου είναι 28 ετών, ζει και εργάζεται στην Κύπρο στην Lead Capital Markets ως τραπεζικός αναλυτής. Είχε την ευκαιρία να ζήσει στο εξωτερικό για σπουδές και εργασία και να ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό. Πιστεύει στην αξία της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας και προσπαθεί καθημερινά να ενδυναμώνει την τοπική του κοινότητα.

 

Σε μια προσπάθεια κινητοποίησης ανθρώπων από όλο τον κόσμο για ένα καλό σκοπό, η ομάδα του WE AfriHug δημιούργησε το βίντεο «WE AfriHug, DO YOU?», στο οποίο συμμετέχουν 230 άτομα από 39 χώρες. Απολαύστε το βίντεο:

 

6 αφρικανικές χώρες (01.01.18 - 31.07.18)

Μετά τις εμπειρίες σε Αφρική και Ευρώπη, οι 5 ακτιβιστές ενώνουν δυνάμεις για ένα νέο πρόγραμμα. Το «WE AfriHUg» θα λάβει χώρα στο ανατολικό και δυτικό κομμάτι της Αφρικής τον από 1η Ιανουαρίου εως 31 Ιουλίου 2018. Ο σκοπός του είναι  να ενδυναμώσει τους νέους εντός των Αφρικανικών τοπικών κοινωνιών μέσω της μη-τυπικής μάθησης και να δημιουργήσει διασυνδέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αφρικανικών πανεπιστημίων μέσω της προώθησης του προγράμματος Erasmus+.

 

Οι κύριοι στόχοι του προγράμματος:

1.       Ενδυνάμωση της Νεολαίας μέσω της μη-τυπικής μάθησης για να βελτιώσουν τις «Απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα».

2.       Ενημέρωση για ευκαιρίες σπουδών στην Ευρώπη δια μέσω του προγράμματος Erasmus+.

3.       Επίτευξη αθλητικών δοκιμασιών.

4.       Εκπόνηση επιστημονικής έρευνας και μεταπτυχιακής εργασίας: «Εθελοντικός τουρισμός και αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες. Η περίπτωση του WE AfriHug Project».

 



Στις 5 Ιανουαρίου ο Δημήτρης Χριστοδούλου, ο τελευταίος εθελοντής από Κύπρο, έφτασε στο Moshi και η ομάδα ξεκίνησε στις 06/01 την ανάβαση για την κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο, με υψόμετρο 5.895 μέτρα, ακολουθώντας τη διαδρομή «Machame». Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και αθλητισμού αποτελεί καινοτόμο ιδέα των νεαρών εθελοντών, οι οποίοι εμπνέουν με τις δράσεις τους και αποδεικνύουν πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 



 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 7 μέρη συνδυάζοντας 3 αθλητικά επιτεύγματα, πολλαπλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχολεία και πανεπιστήμια και μια επιστημονική έρευνα για τον εθελοντικό τουρισμό και τον αντίκτυπο αυτού στις τοπικές κοινωνίες.

 

Ανατολική Αφρική

1.       Hug Tanzania

(01-12 Ιανουαρίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Επίσκεψη στο Dar Es Salaam και διεξαγωγή εργαστηρίων σε πανεπιστήμια για ευκαιρίες σπουδών μέσω του προγράμματος Erasmus+ (σε συνεργασία με τον Erasmus Mundus Association).

●       Ανάβαση στην κορυφή της Αφρικής (5,895 μ.), όρος Κιλιμαντζάρο.

 

2.       Hug Kenya

(13-22 Ιανουαρίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Επίσκεψη στο Nairobi και διεξαγωγή εργαστηρίων σε μαθητές λυκείου για τις «Απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα».

●       Εργαστήρια σε πανεπιστήμια για ευκαιρίες σπουδών μέσω του προγράμματος Erasmus+ (σε συνεργασία με τον Erasmus Mundus Association).

 

 

3.       Hug Uganda

 (23 Ιανουαρίου - 04 Φεβρουαρίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Επίσκεψη στο χωριό Monde στο Luwero και διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε μαθητές λυκείου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής κατασκήνωσης για τις «Απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα» (σε συνεργασία με την ιεραποστολή του Πατέρα Αντωνίου Μουτιάμπα (antoniosmutyaba@yahoo.com από την Ουγκάντα και τις ΜΚΟ Monde Love and Hope Development Association και Vijana Kwa Afrika.

●       Εργαστήρια σε πανεπιστήμια για ευκαιρίες σπουδών μέσω του προγράμματος Erasmus+ (σε συνεργασία με τον Erasmus Mundus Association).

●       Συλλογή δεδομένων για τη ακαδημαϊκή έρευνα.

Δυτική Αφρική

 

4.       Hug Togo

 (05-14 Φεβρουαρίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Ποδηλασία από το Λόμε μέχρι το χωριό Avete (κοντά στο Atakpamé).

●       Επίσκεψη στο Avete και διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε μαθητές λυκείου για τις «Απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα» (σε συνεργασία με το σχολείο Centre Divine Providence - École Pere Giannella).

 

 

5.       Hug Ghana

(15-23 Φεβρουαρίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Επίσκεψη στη Sang, Northern region of Ghana και διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε μαθητές λυκείου για τις «Απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα» (σε συνεργασία με το project  ¨A handmade school for Ghana¨.)

 

6.       Hug Western Sahara

 (24 Φεβρουαρίου - 03 Mαρτίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Μαραθώνιος Αλληλεγγύης για τους Sahrawi (42,195 χλμ.) 

●       Συλλογή δεδομένων για ακαδημαϊκή έρευνα.

 

 

7.       Ghana: Ακαδημαϊκή έρευνα και διπλωματική εργασία

(05 Μαρτίου - 31 Ιουλίου 2018)

Δραστηριότητες

●       Εργασία με θέμα τον εθελοντικό τουρισμό και τον αντίκτυπο αυτού σε Αφρικανικές τοπικές κοινωνίες. Case study: WE AfriHug Project (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cape Coast στη Γκάνα και το Erasmus Mundus European Master in Tourism Management).

●       Επισκέψεις στην Accra, το Cape Coast και το Kpando για διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων σε μαθητές λυκείου για τις «Απαιτούμενες δεξιότητες του 21ου αιώνα» και εργαστήρια σε πανεπιστήμια για ευκαιρίες σπουδών μέσω του προγράμματος Erasmus+.


Ακολουθήστε το ταξίδι της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα και αναζητήστε τους ως @weafrihug


 

Στοιχεία επικοινωνίας:

E-mail: weafrihug@gmail.com 

Website: https://weafrihug.com/

Facebook: https://www.facebook.com/weafrihug/

Instagram: https://www.instagram.com/weafrihug/

Maragkou Marilena: +30 6951634197, e-mail: marilou2602@gmail.com

Maragkos Konstantinos: +30 6947980665, e-mail: dis.maragos@gmail.com

Marco Valerio Battaglia: 393495619003, e-mail: battagliamarcovalerio@gmail.com

Claudia Cirilli: +39 3403145849, e-mail: clacirilli.849@gmail.com

Demetris Christodoulou: +357 99907466, e-mail: Demetrischristodoulou1989@gmail.com

 

Στηρίξτε την προσπάθεια ΕΔΩ

 

Χορηγός Επικοινωνίας του project We AfriHug η CITY


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ