Υπογράφουμε για τη θερινή ώρα, δεν θέλουμε να μας την κλέψουν

Θέλουμε να είναι πάντα καλοκαίρι και θα παλέψουμε για να το καταφέρουμε!

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Μιχάλης Μιχαηλίδης 



Σε μείζον ζήτημα φαίνεται να εξελίσσεται η πρόταση που έχει κατατεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο προ ολίγων ημερών για κατάργηση της θερινής ώρας και εφαρμογή στην ουσία μόνο της χειμερινής (διάβασε σχετικά εδώ...>>> https://goo.gl/z7kx4C).

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε πολλά απ’ όσα θεωρούσαμε έως σήμερα δεδομένα, ειδικά στην Κύπρο.

Φανταστείτε πώς θα είναι να βραδιάζει από τις 19:00, ή ακόμη χειρότερα αν δουλεύεις μέχρι τις 18:00 και είσαι από Λευκωσία, να μην προλαβαίνεις ούτε μέχρι την τη Λάρνακα να πας με ήλιο.

Αυτά, μαζί με διάφορα ακόμη που αναφέραμε προσφάτως σε αυτό κείμενο εδώ...>>> https://goo.gl/W4Qxxzφαίνεται πως απασχόλησαν και μία ομάδα συμπατριωτών μας οι οποίοι οργάνωσαν διαδικτυακό ψήφισμα στο Avaaz με παραλήπτη των Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας του στην ουσία, αν τελικά η Ευρώπη αποφασίσει την κατάργηση της θερινής ώρας, να ζητήσει εξαίρεση της Κύπρου από αυτή την αλλαγή.

 



Ρίξε μια ματιά σ' αυτό: 10 πράγματα που θα αλλάξουν στην Κύπρο μας μετά την κατάργηση της θερινής ώρας



 

Αν, λοιπόν, είσαι μέσα σε αυτούς που δεν γουστάρεις να ξυπνάς το πρωί ιδρωμένος, αφού στις 7 θα είναι ήδη καύσωνας, τότε καλά θα κάνεις να βάλεις την τζίφρα σου στο ψήφισμα μπας και εισακουστούν οι παρακλήσεις μας.

Μπορείς να ψηφίσεις πατώντας εδώ…>>> https://goo.gl/3AoDRe


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ