Η πρώτη πορεία για το πρώτο Gay Pride στην Κύπρο είναι γεγονός

Article featured image
Article featured image

Στις 5 το απόγευμα, μετά από πολλές προσπάθειες, το κέντρο της Λευκωσίας, για πρώτη φορά στην Κύπρο, θα γεμίσει με κόσμο για την πρώτη παρέλαση υπερηφάνειας της ΛΟΑΤ κοινότητας Κύπρου.

Η παρέλαση υπερηφάνειας, που διοργανώνεται, για πρώτη φορά στο νησί, από την οργάνωση accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, έχει ως στόχο να τονίσει τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μελών της και την ανάγκη γι’ αποδοχή της διαφορετικότητας των διαφορετικών σεξουαλικών προσανατολισμών.

Η παρέλαση φέρει τον τίτλο «Ίδια αγάπη-Ίσα δικαιώματα» και θ’ αρχίσει στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Ελευθερίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας.

Την ίδια ώρα Οργανώσεις και Εκκλησία ετοιμάζουν αντιεκδηλώσεις διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την εναντίωσή τους, στην προώθηση των δύο νομοσχεδίων που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στις τέσσερεις και μισή το απόγευμα θα παραδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό με την παράκληση αυτό να κοινοποιηθεί και στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Περαιτέρω, το Παγκύπριο Χριστιανικό Ορθόδοξο Κίνημα θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αντίδρασης στις 3 το απόγευμα, στo "OXI", λίγα μέτρα πιο κάτω από τον χώρο του φεστιβάλ υπερηφάνειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ