10+1 «χωρκατιλλίκια» που θα κάνουμε αν όντως κερδίσουμε τη Eurovision το Σάββατο

Η Φουρέιρα δεν το χάνει. Ξεκινάμε με αυτό ως δεδομένο -όλα τα πρακτορεία τη δίνουν πρώτη, ενώ το μέχρι πρότινος φαβορί Ισραήλ έχει υποχωρήσει αρκετά- και προσπαθούμε να κάνουμε εικόνα… την εικόνα του Σαββατόβραδου στους κυπριακούς δρόμους αλλά και την εικόνα της επόμενης μέρας για τα επινίκια.

 


Article featured image
Article featured image

Τι «χωρκατιλλίκια» θα κάνουμε λοιπόν; [Θα κάνουμε, πάντα κάνουμε.]

 

No1: Καταφτάνοντας η αποστολή στον Διεθνή Αερολιμένα «Γλαύκος Κληρίδης» (θα πάψουμε να λέμε αεροδρόμιο Λάρνακας, δεν ακούγεται chic), δύο γυαλισμένα πυροσβεστικά οχήματα θα περιμένουν στον δίαυλο, όχι για να σβήσουν τη fuego αλλά για να σχηματίσουν υδάτινη αψίδα μέσα από την οποία θα περάσει το αεροσκάφος με τους θριαμβευτές.

 

 

No2: Η σκάλα από την οποία θα εξέλθει του αεροπλάνου η Φουρέιρα θα είναι επενδυμένη με χαλί, όχι κόκκινο αλλά printed με φλόγες, ενώ η φιλαρμονική της Αστυνομίας θα παιανίζει το «Χρυσοπράσινο φύλλο», με την προσθήκη ηλεκτρονικού βιολιού που είναι και στη μόδα.

 

No3: Στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί επίσημη διάσκεψη τύπου για τα ΜΜΕ (σοβαρά, ασόβαρα και κουτσομπολίστικα). Τη Φουρέιρα θα πλαισιώνουν διάφοροι επίσημοι όπως ο ΠτΔ, ο Πρόεδος της Βουλής, ο Ντάνος, ο Μάριος Κάρογιαν (γιατί σε αυτόν ανήκει και αυτή η νίκη), ο Λουκάς Χάματσος, ο Αναστάζιο, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Δώρος από το «Power of Love» και η Αθηνά.

 

No4: Πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο πούλμαν θα είναι δεμένοι δύο φουσκωτοί αετοί (δικέφαλοι, του Βυζαντίου), σαν κι αυτούς που έχουμε πάνω στα σπίτια για να διώχνουν τα άλλα πουλιά. Την πομπή μέχρι τη Λευκωσία θα συνοδεύουν νταλίκες, τρακτέρ, διπλοκάμπινα, κορνάροντας σε ρυθμούς «Ah yeah ah yeah ah yeah, yeah ah yeah ah yeah, Fuego».

 

 

No5: Πουρού θα παίζει ο κόσμος σε κάθε γωνιά του νησιού, σε κάθε στενό, για πολλές μέρες. Ρίγη συγκίνησης θα κατακλύζουν τους οδηγούς, ειδικά ανάμεσα στον ομονοιάτικο κόσμο, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να παίξει πουρού και πάλι μετά από πολλά χρόνια που βρισκόταν σε κατάσταση silent.

 

No6: Ανάμεσα στο εκστασιασμένο πλήθος θα βρίσκεται και μια άλλη Ελένη η οποία ανέκαθεν ήταν πρόθυμη και πάντα έτοιμη να βάλει fuego στον εαυτό της (σε κοινή θέα στο Σύνταγμα) για την Ένωση Κύπρου και Ελλάδας.

 

 

No7: Η πορεία θα έχει ως σημείο τερματισμού την τελευταία ημιτελή πλατεία της Ευρώπης, εκεί όπου θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι εφάμιλλο του πανηγυριού του Κατακλυσμού, στη Λάρνακα. Παρόλο που έχουν περάσει κιόλας 14 χρόνια, όλοι θυμόμαστε το σκηνικό στους πανηγυρισμούς για το Euro, ναι;

 

 

No8: Την αμέσως επόμενη μέρα, οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας θα πάρουν… φωτιά, προφανώς για να προλάβουμε την άφιξη χιλιάδων ευρωπαίων στην Κύπρο, τον Μάη του 2019. Μετά από διαβεβαίωσή της από τον Δημήτρη Συλλούρη, πρόεδρο της Βουλής, τον οποίο θα έχει επισκεφτεί ως επίσημη προσκεκλημένη στο ναό της Δημοκρατίας (κάν’ το όπως ο Ντάνος), η Πλατεία Ελευθερίας (πρώην Πλατεία Μεταξά) θα μετονομαστεί σε Πλατεία Eurovision, ενώ και ένας δρόμος σε κάθε πόλη θα πάρει το όνομά της.

 

 

No9: Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει και στο Πρεδρικό, με τον ΠτΔ να την υποδέχεται κρατώντας το αγαπημένο του σκυλάκι. Ανάμεσα σε Τριμερείς και σε διεργασίες πάνω στο πλαίσιο Γκουτέρες, ο Νίκος Αναστασιάδης θα βρει σίγουρα χρόνο και για αυτή την πολύ σημαντική συνάντηση, επιδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την έγνοια του για τον Πολιτισμό.

 

No10: Αφού λύσαμε το πρόβλημα μας με και καταφέραμε στην 35η συμμετοχή μας να κερδίσουμε επιτέλους το βαρύτιμο τρόπαιο της EBU, πλέον θα έχουμε να λύσουμε ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα. Αλήθεια, σε ποια πόλη θα διοργανώσουμε τον διαγωνισμό; Η πρωτεύουσα, η κοσμοπολίτικη Λεμεσός, η «σέξι» Αγία Νάπα και η μέχρι πριν λίγο καιρό Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος θα κονταροχτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσης. Θα γίνει της Eurovision σε πάνελ και σε κλειστές αίθουσες για το ποιος θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

 



Ένα από τα πθιανά locations που συζητιούνται

 

No11: Κι αφού βρούμε την πόλη, θα πρέπει μετά να βρούμε το ακριβές location. Τμήμα Δασών, Τμήμα Αλιείας, Υπηρεσία Θήρας, Τμήμα Περιβάλλοντος, Στρατός, Φιλοζωϊκές, Σύνδεσμος Οργανωμένων Τουϊτεράδων, Πατατοπαραγωγοί, Ταξιτζήδες και άλλα οργανωμένα σύνολα θα πρέπει να τα βρουν και να βρουν ένα μέρος χωρίς φώκιες, χωρίς φαλκόνια της Ελεονώρας, που δεν είναι Natura, που δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Πόσο εφικτό είναι να γίνει αυτό και να γίνει μάλιστα εμπρόθεσμα για να προλάβουμε τον Μάη; Θα πάρουν φωτιά τα μπατζάκια μας!

 

Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να κερδίσουμε;

Όπως και να' χει, καλή επιτυχία Κύπρο(ς)!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ