24η δημοπρασία έργων κυπριακής και ελληνικής τέχνης

Σίγουρα σε ενδιαφέρει!

 


Article featured image
Article featured image

Οι Μάσκες της Σήκωσης, κορυφαίο έργο με έντονη θρησκευτικότητα του Μιχαήλ Χρ Κάσιαλου είναι το ακριβότερο απόκτημα της 24ης δημοπρασίας του Οίκου Ψαθάρη με τιμή εκκίνησης (€12,000 - 17,000). Θα δημοπρατηθεί μαζί με πλειάδα κορυφαίων έργων εμβληματικών εκπροσώπων της  Ελλαδικής και Κυπριακής ζωγραφικής στην 24η δημοπρασία του Οίκου που θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία. 

Η συλλογή της 24ης Δημοπρασίας του Οίκου Ψαθάρη περιλαμβάνει 129 εκθέματα από τα οποία 119 είναι πίνακες, σχέδια, υδατογραφίες και γλυπτά. Τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν έξι χάρτες του 16ου και 17ου αιώνα και τέσσερα σπάνια βιβλία ανάμεσα στα οποία μια ιταλική έκδοση του 1596 με περιγραφή και χάρτες της Κύπρου του Giovanni Antonio Magini και χαρακτικά του Girolamo Porro.

 



 

Το μεγαλύτερο μέρος των έργων που θα δημοπρατηθούν εντάσσεται στην παραστατική ζωγραφική, τις νεκρές φύσεις και την τοπιογραφία. Αναφέρει ο Νίκος Ψαθάρης, ιδρυτής και διευθυντής του οίκου δημοπρασιών: "Είναι αυτές οι σκηνές της καθημερινότητας της αγροτικής ζωής οι οποίες μας ορίζουν ως μνήμη αλλά και ως αναφορά στη σημερινή μας ταυτότητα. Αυτό που δίδεται απτό στα μάτια και τις μνήμες μας δημιουργεί την καθημερινή μας ιστορία και ορίζει την αισθητική μας.

 

 

Τα εκθέματα, ανάμεσα στα οποία κάποια έχουν ήδη παρουσιαστεί από τους Sotheby's και Bonhams, θα βρίσκονται από την Δευτέρα 21 Μαϊου μέχρι την Τετάρτη 23 Μαϊου στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία όπου επενδυτές και φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να τα θαυμάσουν προτού αυτά δημοπρατηθούν.

 

Πληροφορίες:

Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης

Τηλέφωνα: 00357 24621109, 00357 99 564131

E-mail: psatharisauctions@cytanet.com.cy

Όλα τα έργα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα: www.psatharis-auctions.com.cy

Δημοπρασία, 23 Μαϊου 2018, 8:00 μ.μ.

Ξενοδοχείο Hilton, Λευκωσία

Παρουσίαση, 21 - 23 Μαϊου, Hilton, Λευκωσία


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ