Η γοργόνα του Porto Bello

Article featured image
Article featured image

Σε μια must see ατραξιόν της Λεμεσού φιλοδοξεί να καταστεί η νεοεμφανιζόμενη «γοργόνα του Porto Bello», ένα έξι μέτρων γλυπτό του Φίλιππου Γιαπάνη.

Η γοργόνα τοποθετήθηκε πριν από λίγες μέρες στο ψηλότερο σημείο του ομώνυμου κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται μπροστά από το παλιό λιμάνι και τη νέα μαρίνα της πόλης.

Το επίσης, πρόσφατα, ολοκληρωμένο επιχειρηματικό και πολιτιστικό κέντρο «Porto Bello» αποτελείται από δύο βασικά κτίρια: το παλιό οινοποιείο Χατζηπαύλου με έτος λειτουργίας το 1844 και το νέο, μοντέρνο γυάλινο κτίριο που δεσπόζει του παλιού λιμανιού.

Η γοργόνα όμως δεν περιορίζεται στο γλυπτό – ατραξιόν αλλά παράλληλα εγκαινιάζει το πρότζεκτ «Μermaid Parade», με σκεπτικό παρόμοιο με το.. «Cow Parade».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Mermaid Parade θα είναι «ένας πολιτιστικός και εμπορικός οργανισμός με στόχο την πολύπλευρη ανάπτυξη δράσεων και τον πολιτιστικό εμπλουτισμό της τοπικής κοινωνίας. To Mermaid Parade φιλοδοξεί να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα του τόπου καταθέτοντας τη μοναδικότητα του στην υπηρεσία του τόπου και στη συλλογική προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία».

Τη Γοργόνα του Πόρτο Μπέλλο με φόντο την πανοραμική θέα του Παλιού Λιμανιού και της Μαρίνας, θα μπορεί να απολαμβάνει ελεύθερα το κοινό σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ