«Ανάπηρα» τα λεωφορεία στην Κύπρο

Article featured image
Article featured image

H Oργάνωση Παραπληγικών Κύπρου καταγγέλει ότι δεν είναι όλα τα λεωφορεία προσβάσιμα για άτομα με αναπηρικό τροχοκάθισμα και καλεί τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για τερματισμό της κατάστασης ώστε τα άτομα με αναπηρίες να έχουν ισότιμη μεταχείριση και πρόσβαση στις ευκαιρίες στη ζωή.

Σε ανακοίνωση με αφορμή τη μετάβαση πρόσφατα του Υπουργού Συγκοινωνιών με λεωφορείο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η Οργάνωση αν και τον συγχαίρει για την αξιέπαινη πράξη του, τονίζει ότι «αν ο Υπουργός Συγκοινωνιών χρησιμοποιούσε αναπηρικό τροχοκάθισμα δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λεωφορείο για να μεταβεί στο αεροδρόμιο, αφού δεν χρησιμοποιούνται προσβάσιμα λεωφορεία από και προς τα αεροδρόμια μας».

Οπως καταγγέλει η Οργάνωση, η ίδια κατάσταση ισχύει και στις υπεραστικές διαδρομές μεταξύ πόλεων, ενώ στις αστικές διαδρομές δεν είναι όλα τα λεωφορεία προσβάσιμα σε άτομα με αναπηρικό τροχοκάθισμα.

«Έτσι απουσιάζει ένας σημαντικός κρίκος από την αλυσίδα πρόσβασης στη χώρα μας. Έχουμε δημιουργήσει δυστυχώς ένα ανάπηρο σύστημα δημόσιων μεταφορών, το οποίο δεν επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να το χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους, αλλά αδυνατεί επίσης να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες τουρίστες με κινητικά προβλήματα που επισκέπτονται τη χώρα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Οργάνωση, περίπου 55,000 άτομα με μειωμένη κινητικότητα, εξυπηρετούνται κάθε χρόνο στα αεροδρόμια της Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ