Tο 2020 το 90% των κατοίκων της Γης θα έχει κινητό

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση «Mobility Report» της σουηδικής εταιρείας Ericsson, μέχρι το 2020 το 90% των κατοίκων της Γης, άνω των έξι ετών, θα έχει κινητό τηλέφωνο. 

 

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 2,6 δισεκατομμύρια ενεργές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 800 εκατομμυρίων νέων συνδέσεων να έχει προστεθεί μέσα στο 2014, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2020 ο αριθμός των συνολικών συνδέσεων θα εκτιναχθεί στα 6,1 δισεκατομμύρια. Αριθμός που σημαίνει ότι το 90% των κατοίκων της Γης, άνω των έξι ετών, θα διαθέτει κινητό. 

Η διεύρυνση της χρήσης smartphones συνεχίζει να γνωρίζει μεγάλη άνοδο, ιδίως λόγω της εισόδου νέων χρηστών από αναδυόμενες οικονομίες όπως της Ινδίας αλλά και της Κίνας οι οποίες ηγούνται της λίστας με 12 εκατομμύρια και 18 εκατομμύρια νέους συνδρομητές μόνο στο τρίτο τρίμηνο του 2014.  

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι επί του συνόλου των ενεργών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, μόνο το 37% αφορά σε συνδέσεις μέσω smartphone, ενώ το υπόλοιπο 43% αφορά στις παλαιού τύπου «μη-έξυπνες» συσκευές.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ