Απαγορεύτηκε ο Winnie από παιδότοπο γιατί «είναι γυμνός και ερμαφρόδιτος»

Article featured image
Article featured image

Yπάρχουν μέρη που συμβαίνουν ακόμη πιο αλλόκοτα συμβάντα από κατάσχεση καλλιτεχνικών φωτογραφιών με γυμνούς άνδρες.

Στην Πολωνία για παράδειγμα, στην πόλη Tuszyn, όταν στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου ακούστηκε η ιδέα να ζωγραφιστεί σε παιδότοπο της πόλης ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, Winnie the Pooh, προέκυψαν πολλές ενστάσεις γιατί ο Winnie κυκλοφορεί «γυμνός κάτω από τη μέση και είναι ερμαφρόδιτος».

 

Τα πιο συντηρητικά μέλη του συμβουλίου εξοργίστηκαν στην ιδέα, ενώ ένα από αυτά έσπευσε να αποκαλέσει τον Pooh, ερμαφρόδιτο. «Δεν φοράει παντελόνι γιατί δεν έχει φύλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα με αυτή την αρκούδα είναι επίσης, ότι δεν έχει γεμάτη ντουλάπα», σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ryszard Cichy, κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Ο μισός Winnie είναι γυμνός, γι' αυτό «δεν μπορεί να παρακολουθείται από παιδιά», όπως τονίστηκε.

Μεταφέρει λάθος πρότυπα, σύμφωνα με όσους συζήτησαν εκείνη την ημέρα, η φιγούρα που δεν παραλείπει από κανέναν περίπατο ένα γεμάτο μπολ με μέλι.

Ο Ryszard Cichy προχώρησε σε σύγκριση του Winnie με μια άλλη αρκούδα, τον Misio Uszatek, που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή, στα παιδιά που ζουν στην Πολωνία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή.

«Αποτελεί μία ασφαλέστερη και πιο σωστή επιλογή αν θέλουμε να ζωγραφίσουμε με κάποιον παιδικό ήρωα την παιδική χαρά, γιατί τουλάχιστον ο Misio είναι ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω», είπε σχετικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ