Ο Χαλούκ έχει κάτι να μας πει [πριν τον δικάσουν αύριο στα κατεχόμενα]

Article featured image
Article featured image

Όπως ακριβώς στη δική μας πλευρά, έτσι και στο βόρειο κομμάτι του νησιού μας πολλοί είναι οι νεαροί άντρες που νιώθουν δυσαρέσκεια με την υποχρεωτική στρατολόγηση.



Ελάχιστοι, ωστόσο, φτάνουν στο σημείο να δηλώσουν επίσημα αντιρρησίες συνείδησης.

Ένας από αυτούς είναι ο Χαλούκ Σελάμ Τουφανλί, ο οποίος, αύριο, Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, δικάζεται γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Μιλώντας στο τρίγλωσσο σάιτ 35 – 33, ο Χαλούκ σημειώνει πως το ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης δεν αφορά μόνο τους άντρες.

«Ούτε έχει να κάνει με το αν θα παρουσιαστούμε μια μέρα στον στρατό ή όχι. Ο μιλιταρισμός, γενικά, υφαίνεται γύρω από την κοινωνία σαν ιστός της αράχνης. Και το κάνει αυτό εξυμνώντας την ανδροπρέπεια. Και για να εξυμνήσεις την ανδροπρέπεια υποτιμάς τις γυναίκες».

«Δεν θέλω να ηρωποιήσω τον Χαλούκ γιατί εδώ που ζούμε οι ήρωες είναι πολλά πράγματα που δεν είναι ο Χαλούκ. Είναι βίαιοι. Προσπαθούν να είναι οι πιο άντρες απ’ όλους. Ο Χαλούκ δεν είναι έτσι. Ξέρω πως όποτε τον χρειαστώ θα είναι δίπλα μου ό,τι και αν συμβεί» συμπληρώνει η φίλη του.

Ποτέ δεν ένιωσε μόνος σε αυτόν τον δρόμο που τραβάει γιατί ξεκίνησε «γνωρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τον περάσεις μόνος».

Ως δηλωμένος αντιρρησίας συνείδησης ο Χαλούκ διώκεται επειδή «δεν δέχεται τις προετοιμασίες πολέμου, εχθροπραξιών και τυφλής υποταγής στην εξουσία».

Το βίντεο καλεί όλους όσοι πιστεύουν στα πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα «και δεν αντέχουν να βλέπουν τους πραγματικούς εγκληματίες να επιβραβεύονται», να συγκεντρωθούν αύριο για υποστήριξη έξω από το μέρος όπου θα δικάζεται ο Χαλούκ.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο Χαλούκ στο 35 – 33: 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ