Τα 24 διαφορετικά πρόσωπα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Την κινηματογραφική μεταφορά της πολυτάραχης ζωής του Μπίλι Μίλιγκαν, του πρώτου ανθρώπου που χρησιμοποίησε επιτυχώς τη διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας ως στοιχείο δικαστικής υπεράσπισης, επιδιώκει ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.


Article featured image
Article featured image

Το φιλμ «The crowded room» θα αφηγηθεί τη βιογραφία του Μπίλι Μίλιγκαν, που είχε 24 προσωπικότητες και δικάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 στο Οχάιο, με τις κατηγορίες της ληστείας και τριών βιασμών στους χώρους του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Στην υπόθεση Μίλιγκαν, οι δικηγόροι του κατηγορούμενου είχαν υποστηρίξει στο δικαστήριο πως δύο από τις πολλαπλές προσωπικότητες του πελάτη τους-και όχι ο ίδιος ο Μίλιγκαν -διέπραξαν τα εγκλήματα, δίχως να έχει επίγνωση ο ίδιος.

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο-που ίσως του χαρίσει το πολυπόθητο βραβείο Όσκαρ-θα αναλάβει και χρέη παραγωγού με την εταιρία του «Appian Way».

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι Τζέισον Σμιλόβικ και Τοντ Κάτσμπεργκ και βασίζεται στο βιβλίο του Ντάνιελ Κιζ που κυκλοφόρησε το 1981.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον εδώ και πολλά χρόνια για να ενσαρκώσει την αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία. Μέχρι στιγμής το όνομα του σκηνοθέτη που θα αναλάβει να μεταφέρει την αληθινή ιστορία στο σινεμά, παραμένει άγνωστο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ