Εσύ τι θα έκανες αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο;

Ας το παραδεχτούμε πως όλοι το έχουμε σκεφτεί. Να ξυπνούσαμε ένα πρωί και να μας έλεγαν πως μας άφησε κληρονομία μια βαθύπλουτη θεία που δεν γνωρίσαμε ποτέ, να ερχόταν ρώσος να αγοράσει το κτήμα που μας άφησε ο παππούς στη θάλασσα και δεν έχουμε μία για να το εκμεταλλευτούμε, να κερδίζε το δελτίο του Τζόκερ και να έφερνε, επιτέλους, τους αριθμούς-ημερομηνίες γέννησης όλης της οικογένειας και των γειτόνων.

 


Article featured image
Article featured image

Βγήκαμε έξω στην πόλη και ρωτήσαμε τους περαστικούς: «Εσύ τι θα έκανες αν κέρδιζες ένα εκατομμύριο;» και ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στα χείλη των περισσότερων.

Τα όνειρα είναι, εξάλλου, δωρεάν!

 

«Θα αγόραζα ένα σπίτι πάνω στην θάλασσα. Θα ξοφλούσα κάποια χρέη και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα φύλαγα στο ερμάρι μου για να περάσω το υπόλοιπο της ζωή μου. Όχι στην τράπεζα. Στο ερμάρι μου».

Γιώργος, 25 ετών

 

«Θα αγόραζα το ΑΠΟΕΛ. Στοιχίζει πιο πολλά; Θα αγόραζα μετοχές στο ΑΠΟΕΛ».

Κωνσταντίνος, 19 ετών

 

«Θα τα άλλαζα όλα σε πεντάευρα και θα ανέβαινα στον πύργο του Jean Nouvel και θα τα σκορπούσα όλα κάτω».

Γιώτα, 25 ετών

 

«Θα συνέχιζα τις σπουδές μου. Θα αγόραζα σπίτι, αυτοκίνητο και μετά θα έκανα ταξίδια».

Άννα, 30 ετών

 

«Εύκολο. Θα τα έδινα όλα στην Scarlett Johansson για να με παντρευτεί».

Ανδρέας, 25 ετών

 

«Μα ποιος θέλει να κερδίσει τόσα λεφτά και να τον τρέχουν ξωπίσω οι διάφοροι; Μια χαρά είμαστε».

Αλέξης, 38 ετών

 

«Θα έκτιζα ένα σπίτι στη θάλασσα, στον Πρωταρά, και θα έμενα εκεί ολόχρονα και να κάμνω πάρτι για τους φίλους μου, να τους φιλοξενώ όλους».

Μαρία, 34 ετών

 

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να διαχειριστώ τόσα χρήματα. Πιστεύω πως θα πάθαινα κατάθλιψη γιατί πλέον δεν θα είχε αξία η ζωή μου αφού ό,τι υλικό θα ήθελα, θα το είχα. Το κενό της πραγματικής ευτυχίας δεν θα μπορούσα να το καλύψω με τα λεφτά… Σίγουρα θα ξοφλούσα αυτά που χρωστούμε και θα βοηθούσα τα κοντινά μου πρόσωπα και οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Θα επένδυα και κάποια λεφτά. Έτσι θα κατάφερνα εν μέρει να είμαι ευτυχής που κέρδισα αυτά τα χρήματα».

Χριστιάνα, 23 ετών

 

«Θα αγόραζα όλα τα φουστάνια που μου αρέσουν και τώρα δεν μπορώ να τα αποκτήσω. Θα έπαιρνα και ένα κάμπριο. Μπορεί να έκανα και μια πλαστική που θέλω».

Κατερίνα, 31 ετών

 

«Θα βοηθούσα κόσμο και θα ξοφλούσα χρέη».

Αδάμος, 28 ετών

 

«Θα τα έδινα για τις έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου και θα κρατούσα μόνο όσα μου χρειάζονται για να ξοφλήσω και να μην χρωστώ».

Αργύρω, 41 ετών

 

«Θα χανόμουν από τα μάτια της γης και δεν θα ξαναμιλούσα σε κανένα».

Μαρία, 49 ετών

 

«Θα ξοφλούσα αυτά που χρωστάω και θα δούλευα part time».

Σάντη, 39 ετών

 

«Ένα εκατομμύριο; Μα τι να το κάμω το ένα εκατομμύριο; Ίσια που ξοφλώ σπίτι και αυτοκίνητα και τα υπόλοιπα για τις σπουδές των μωρών… Ας έρθουν και βλέπουμε».

Αντώνης, 41 ετών

 

«Θα τα επένδυα σε μια έξυπνη επιχείρηση για να κάνω και άλλα».

Χριστίνα, 23 ετών

 

«Όχι, ευχαριστώ, δεν θέλω τόσα λεφτά. Να κέρδιζα 25 χιλιάδες να ξοφλήσω το δάνειο μου και δεν θέλω άλλα. Είναι μπελάς τα λεφτά».

Κωνσταντίνα, 36 ετών

 

«Θα έκανα αμέτρητα ταξίδια, θα αγόραζα ένα σπίτι στη θάλασσα και θα ξοφλούσα τα δάνεια της οικογένειάς μου».

Άδωνις, 30 ετών

 

«Θα άνοιγα ένα σωστό καταφύγιο ζώων και θα μάζευα όλα τα αδέσποτα της Κύπρου εκεί».

Ντίνα, 29 ετών

 

«Τα μισά θα τα επένδυα για να φέρουν περισσότερα με σκοπό να ζω εγώ κι οι φίλοι μου μια ζωή στο χαλαρό. Θα χρησιμοποιούσα και κάποια για να γυρίσω τον κόσμο, roadtrips, hiking και άλλα περιπετειώδη. Ό,τι μείνει θα έπαιρνα ένα διαμέρισμα και θα βοηθούσα φίλους μου. Θα ξόδευα και κάποια για να προσκαλέσω σε δείπνο όλο το καστ των Friends».

Γιάννης, 32 ετών

 

«Θα αγόραζα δύο αυτοκίνητα που να χωρούν αμαξούδες, ποδήλατα κτλ, θα γέμιζα τον κήπο του σπιτιού με δέντρα, θα έφτιαχνα μια μικρή επιχείρηση -κατά προτίμηση στο χωριό-, θα είχα ως σοβαρό χόμπι την οινολογία, θα ταξίδευα συχνά σε διάφορα μέρη στον κόσμο, θα έφτιαχνα ένα μικρό εξοχικό στη Μαδαρή και άλλο ένα δίπλα σε μια ωραία παραλία. Αυτά. Όσο για τα δάνεια, σιγά μην ξοφλούσα. Άσ' τους να με γυρεύουν».

Μιχάλης, 32 ετών

 

«Θα μετακόμιζα στην Χαλκιδική και θα έτρωγα όλη μέρα αχινούς και άπλωνα στην θάλασσα από το πρωί ως το βράδυ».

Γιάννα, 35 ετών

 

«Θα έπαιζα όλους τους συνδυασμούς του τζόκερ για να κερδίσω κι άλλα».

Αλέξανδρος, 28 ετών

 

«Να τα κληρονομήσω δηλαδή; Να τα κερδίσω στον Τζόκερ; Δεν μπορώ, συγχύστηκα. Δεν ξέρω. Άμαν, τι να τα κάνω τόσα χρήματα; Εντάξει, θα πήγαινα ταξίδι!».

Νίκη, 34 ετών  

 

«Θα άνοιγα μια κλινική με χαμηλές χρεώσεις για ανέργους».

Κωνσταντίνος, 25 ετών

 

«Θα αγόραζα έναν ζιγκολό».

Αλίκη, 36 ετών

 

«Ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα ότι θα κερδίσω τόσα χρήματα, γι' αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα όμως κάπως θα τα αξιοποιούσα και θα ζούσα μια πιο άνετη ζωή».

Χρίστος, 29 ετών

 

«Θα έδινα κάποια των γονιών μου για να τους βοηθήσω, θα έκανα κάποια ψώνια και θα φύλαγα τα υπόλοιπα για όταν τα χρειαστώ».

Νικολέτα, 22 ετών

 

«Θα αγόραζα ένα διαμέρισμα στο Central Park της Νέας Υόρκης».

Χριστίνα, 25 ετών

 

«Γίνεται να τα δώσω όλα σε φτωχές οικογένειες, να ξοφλήσω τα χρέη μου και να πάω να ζήσω ήρεμα και λιτά σε κανένα βουνό;».

Ντίνος, 46 ετών

 

«Μακάρι να κέρδιζα ένα εκατομμύριο. Τα παιδιά μου χρωστούν δύο εκατομμύρια στις τράπεζες…».

Μαρίνα, 67 ετών

 

«Θα έφευγα κατευθείαν απ’ τη δουλειά. Τους εννιά μήνες του χρόνου θα ήμουν Βαρκελώνη και τους άλλους τρεις στο Λας Βέγκας».

Ανδρέας, 34 ετών

 

«Θα έκανα τον γύρο του κόσμου».

Μαριάννα, 60 ετών

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ