Που θα γιορτάσεις τον Άγιο Πατρίκιο;

Η 17η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα του Αγίου Πατρικίου, με αφορμή την επέτειο θανάτου του τον 5ο αιώνα μ.Χ.


Article featured image
Article featured image

Ο Άγιος αυτός, ήταν Χριστιανός ιεραπόστολος και θεωρείται προστάτης Άγιος και φωτιστής της Ιρλανδίας.

Με τον Άγιο Πατρίκιο, έχει συνδεθεί το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι, καθώς ήταν αυτό που επέλεξε ο ίδιος για να εξηγήσει σχηματικά την έννοια της Αγίας Τριάδας στους προχριστιανικούς πληθυσμούς των Ιρλανδών.

Οι κάτοικοι της χώρας -και όχι μόνο- γιορτάζουν την ημέρα αυτή καταναλώνοντας αλκοολούχα ποτά (κυρίως μπίρες), χορεύοντας και βάφοντας τα πάντα με πράσινο χρώμα.

Η μνήμη του τιμάται δεόντως κάθε χρόνο και στην Κύπρο, καθώς οι ιρλανδικές μπιραρίες του νησιού διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις.

 

Αν κι εσύ θέλεις να γιορτάσεις τον Άγιο της Ιρλανδίας, πιο κάτω θα βρεις μαζεμένες ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις:

 

O'Neills Irish bar - Πάφος

Το O'Neills Irish bar στην Πάφο, από τις 19.00 θα γιορτάζει τον Άγιο Πατρίκιο με DJ ο οποίος θα παίζει μόνο ιρλανδέζικη μουσική.

Γύρω στις 21.00, θα αρχίσει ο ιρλανδέζικος χορός από επαγγελματίες χορευτές και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα ιρλανδέζικο show γεμάτο εκπλήξεις.

Στο χώρο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της μπίρας Guinness, οι οποίοι θα μοιράζουν μπίρες αλλά και δώρα στους παρευρισκόμενους.

Το O'Neills Irish bar βρίσκεται στη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, στην Πάφο. Για κρατήσεις 26 935888.

 

 

Bennigan's - Λεμεσός

Το Bennigan's στη Λεμεσό έχει δημιουργήσει ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα για τη συγκεκριμένη μέρα.

Εκτός από ιρλανδέζικη μουσική, θα προσφέρει πράσινη μπίρα (μια ιρλανδέζικη που έρχεται ειδικά για το event), εκπτώσεις σε όλες τις ιρλανδέζικες μπίρες και θα κερνάει 5 buffalo wings με κάθε 3 pint μπίρας.

Το Bennigan's Λεμεσού, βρίσκεται στη Λεωφόρο Προμαχών Ελευθερίας, στον Άγιο Αθανάσιο. Για κρατήσεις 25 329590.

 

 

Molly Malone's Irish Bar and Restaurant - Λεμεσός

Το Molly Malone's Irish Bar and Restaurant στη Λεμεσό, από τις 20.00 θα διαθέτει ιρλανδέζικη ζωντανή μουσική, πράσινη μπίρα και μια μεγάλη ποικιλία από ιρλανδέζικα φαγητά.

Στο χώρο θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της μπίρας Guinness, οι οποίοι θα μοιράζουν μπίρες αλλά και δώρα στους παρευρισκόμενους.

Το Molly Malone's Irish Bar and Restaurant βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμαθούντος, στην Παρεκκλησιά, στη Λεμεσό. Για κρατήσεις 25 821082.

 

 

Moondog's Bar & Grill - Λευκωσία

Το Moondog's Bar & Grill στη Λευκωσία, ναι μεν δεν θα προσφέρει σπέσιαλ διασκέδαση με ιρλανδέζική μουσική, μπορείτε όμως εντούτοις να εκμεταλλευτείτε το καθιερωμένο happy hour, από τις 17.00 μέχρι και τις 20.00, και να απολαύσετε άφθονο ποτό με έκπτωση μέχρι και 50% σε ορισμένα ποτά.

 Το Moondog's Bar & Grill βρίσκεται στην οδό Μυκηνών 7, στη Λευκωσία. Για κρατήσεις 70 006300.

 

 

Murphy's Pub - Λευκωσία

Στον εσωτερικό χώρο του Murphy's Pub στη Λευκωσία, από τις 20.00 θα αρχίσουν να γιορτάζουν με ιρλανδέζικη μουσική και μπίρες.

Επίσης, θα φτιάχνονται cocktails με ουίσκι από την εταιρεία Jameson, ενώ εκεί θα βρίσκονται και εκπρόσωποι της μπίρας Guinness, οι οποίοι θα μοιράζουν μπίρες αλλά και δώρα.

Το Murphy's Pub βρίσκεται στην οδό Αλκαίου 11, στην Έγκωμη. Για κρατήσεις 96 313263.

 

 

Finbarr's - Λευκωσία

Το Finbarr's στη Λευκωσία από τις 20.30 θα γιορτάζει τον Άγιο Πατρίκιο, με ιρλανδέζικη μουσική και εκπτώσεις σε όλες τις ιρλανδέζικες μπίρες.

Βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου 52Β, στη Λευκωσία. Για κρατήσεις 22 376625.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ