8 τατουιτζήδες του Cyprus Convention [μιλούν για τη δουλειά τους και το event]

Η πρώτη διεθνής και μεγαλύτερη γιορτή δερματοστιξίας στο νησί μας πραγματοποιήθηκε πέρσι τον Ιούνιο στο ξενοδοχείο Ajax στη Λεμεσό. Προσέλκυσε πολύ κόσμο, είχε τέχνη, μουσική, πάρτυ και τατουάζ -πολλά τατουάζ- και από όπου και αν το δεις ήταν μια επιτυχία φοβερή.

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει ο Πάναστρουθ

 

Φέτος, το Cyprus International Tattoo Convention επιστρέφει δυναμικότερα με τη δεύτερη του έκδοση, η οποία θα γίνει σε νέα, βελτιωμένη και κεντρικότερη τοποθεσία, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσό, στις 3, 4 και 5 Απριλίου 2015 και με αρκετές περισσότερες από πέρσι συμμετοχές.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εορταστικού, για την πανάρχαια τέχνη, τριημέρου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν επί τόπου τατουάζ από τον καλλιτέχνη της επιλογής τους, να περιηγηθούν στη μαρκέτα που θα στηθεί στο χώρο και να απολαύσουν μουσικά λάιβ, επιδείξεις μόδας, πολεμικές τέχνες, body paint και άλλα. (διάβασε αναλυτικότερα το πρόγραμμα εδώ)

Βρήκαμε οκτώ καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση και τους ρωτήσαμε ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δουλειάς τους καθώς και πως οι ίδιοι αξιολογούν την αξιοπαρατήρητη αυτή διοργάνωση που τοποθετεί την Κύπρο σε ακόμη έναν παγκόσμιο χάρτη. Τον ολοένα και πυκνότερο σε όλη την υφήλιο χάρτη των Tattoo Conventions. 

 

 

Leonidas Lonis Tattoo, Αθήνα

Ο Λεωνίδας Lonis από την Αθήνα ασχολείται με πολλά είδη τατουάζ και συνδυάζει διάφορες τεχνικές.

Πιο συγκεκριμένα, δουλεύει ρεαλιστικά, old school, new school και Asian tattoo. Πάντοτε προσαρμόζει το σχέδιο με το προσωπικό, ζωγραφικό του στυλ.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δουλειάς του είναι η ευκρίνεια και η «καθαρότητα», οι έντονες αντιθέσεις, τα πολύ «δυνατά» χρώματα και τα αρνητικά φόντα με dotting στοιχεία.

Ο Λεωνίδας Lonis συμμετείχε και στη περσινή, πρώτη διοργάνωση του Cyprus International Tattoo Convention. Πιστεύει πως ήταν ένα άρτια οργανωμένο φεστιβάλ από όλες τις απόψεις, «κάτι που φαίνεται και από τις φετινές συμμετοχές των καλλιτεχνών».

 

 

 

Maximiliano Espino Vieja Escuela (Maxi Espino) Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Μαξιμιλιάνο Εσπίνο Βιέχα Εσκουέλα συνεχώς αλλάζει. Αυτήν την περίοδο ασχολείται πολύ με τα woodcut και τα lineworks τατουάζ ενώ στο παρελθόν έχει δουλέψει αρκετά με τα οριεντάλ.

Θεωρεί υπερβολή να χαρακτηρίσει τη δουλειά του ιδιαίτερη ή μοναδική σε κάτι. «Απλά τα τελευταία 21 χρόνια ξέρω πώς να χτυπώ τατουάζ».

Ο Μάξι ήταν και πέρσι στην Κύπρο και πέρασε υπέροχα. «Ωραία ατμόσφαιρα και μουσική, κούλ πελάτες. Είχα έρθει και παλαιότερα Κύπρο για να επισκεφθώ φίλους και η έκθεση τώρα είναι η τέλεια δικαιολογία για να επιστρέψω!»

 

 

 

Alexandros Fraser, Πάφος

Ο Αλέξανδρος ασχολείται με τη ζωγραφική και περισσότερο με markers και μολύβια. Μερικές φορές το συνδυάζει με γκράφιτι.

Συμμετείχε και πέρσι στο Convention και είχε τιμηθεί με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Best Color».

«Περάσαμε τέλεια και είμαι σίγουρος πως φέτος θα περάσουμε 1000 φορές πιο ωραία».

Η δουλειά του βασίζεται περισσότερο στο horror και στο χρώμα. Δουλεύει επίσης το μαύρο και το γκρίζο, πιστεύει όμως πως ένα χρωματιστό τατουάζ φαίνεται πιο ζωντανό.

 

 

Miss Litsa Dermagraphics, Αθήνα

Η Miss Litsa ασχολείται με πολλές τεχνικές αλλά περισσότερο αγαπά τα πορτραίτα.

Προσπαθεί να κάνει πάντα καθαρά σχέδια που να μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο και δείχνει σεβασμό στο παραδοσιακό τατουάζ.

Συμμετείχε και πέρσι και θεωρεί πως για πρώτη χρονιά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και είχε μεγάλη προσέλευση.

«Πιστεύω πως θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο θα είναι καλύτερα».

 

 

 

Αngelos Tfb Dermagraphics, Αθήνα

O Άγγελος μελετάει τις ασιατικές κουλτούρες και τον βουδισμό και από εκεί εμπνέεται για τα σχέδια του που απεικονίζουν mandalas, patterns και διάφορες παραστάσεις και μορφές.

Ασχολείται κυρίως με το oriental-sacred tattooing.

Στιβαρή γραμμή, καθαρά σχέδια και φόρμες και πολλές αναφορές στην παράδοση.

Συμμετείχε στο περσινό Convention, για το οποίο είχε σχεδιάσει και το λογότυπο.

«Με βάση τη μικρή εμπειρία που έχω από άλλα ευρωπαϊκά conventions και παρόλο το μικρό του μέγεθος, μπορώ να πω πως ήταν μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχω επισκεφθεί.

Φέτος όλοι το θέλουμε καλύτερο, ώστε να γίνει θεσμός».

 

 

 

Χρίστος Γαλιρόπουλος (Blackline tattoo) Λαμία

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Χρίστος ασχολείται αποκλειστικά με το ρεαλιστικό black and grey, μέσα από το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει από ένα πρόσωπο έως κάτι εντελώς ασήμαντο όπως είναι ένας αναπτήρας.

«Αρκεί να μπορεί να δώσει όση περισσότερη ζωντάνια και ρεαλισμό μπορεί»

Βασικό χαρακτηριστικό της δουλειάς του είναι τα σκληρά κοντράστ, με έντονες και ακριβείς λεπτομέρειες και κάποιες φορές μερικές πινελιές χρώμα στο μαυρόασπρο σχέδιο.

Ο Χρίστος δεν συμμετείχε στο περσινό Cyprus Convention αλλά μέσα από φωτογραφίες, συνεντεύξεις αλλά και από γνώμες φίλων καλλιτεχνών που συμμετείχαν, ενθουσιάστηκε και αποφάσισε φέτος να συμμετάσχει.

 

 

 

ANTONY C ART, Λεμεσός

Ο Antony C – Art δεν κολλάει σε στερεότυπα με τεχνικές. Τέχνη θέλει να κάνει.

Γουστάρει διορθώσεις (cover – up), γιατί είναι μεγάλη πρόκληση αλλά και ικανοποίηση για έναν καλλιτέχνη να δει την ευχαρίστηση και την ανακούφιση στο πρόσωπο του πελάτη του.

«Αυτό που παίρνεις εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφεται και ούτε μπορεί να στο δώσει κάποιος με λεφτά. Εύχομαι να ψάχνει περισσότερο ο κόσμος τον καλλιτέχνη του πριν χτυπήσει ένα τατουάζ για να μη μπαίνει μετά στη διαδικασία της διόρθωσης».

Στη δουλειά του βλέπεις πάντοτε μέσα τον εαυτό του, χωρίς αντιγραφές και επαναλήψεις. Προσαρμόζει το δικό του στυλ και ύφος στις ξεχωριστές ιστορίες κάθε πελάτη.

Ο Antony συμμετείχε και πέρσι στο Cyprus International Tattoo Convention και θέλει να ευχαριστήσει τους διοργανωτές «που του έδωσαν την ευκαιρία να φτιάξει κάποια από τα βραβεία. Όσα χρόνια επαναληφθεί ο θεσμός θα είναι παρών.

«Τα παιδιά που το οργανώνουν προσπαθούν να το κάνουν κάθε χρόνο καλύτερο, ανεβάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά, τόσο σε ό,τι αφορά τους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος από διάφορες χώρες όσο και στο κομμάτι της διοργάνωσης (βραβεία, δώρα, προώθηση κλπ).

Είναι ένα φιλικό περιβάλλον που μας φέρνει όλους πιο κοντά και δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα της επιλογής πριν αποφασίσει να χαράξει ιστορίες πάνω στο σώμα του».

 

 

Costas Tattoo, Λεμεσός

Το εύρος της δουλειάς του Costas Tattoo είναι πολύ μεγάλο . Έχει ασχοληθεί με maori, tribal, προσωπογραφίες, old school και ρεαλισμό. Καταπιάνεται με όλα τα στυλ, για να μπορεί να ικανοποιεί τα γούστα όλων του των πελατών.

Βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσες τις προσωπογραφίες, γιατί «η λεπτομέρεια με το μελάνι και τη βελόνα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά».

Συμμετείχε και πέρσι στο Cyprus Convention και πιστεύει πως οι διοργανωτές κάνουν πολύ καλή δουλειά, γι’ αυτό λαμβάνει μέρος και φέτος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ