Θάνατος στις φίνες;

Φλύκταινες έβγαλαν για ακόμη μία φορά αρκετοί ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντιστές πριν από λίγες μέρες, με τις σόκιν φωτογραφίες που «έσπασαν» το ίντερνετ και που απεικόνιζαν μια ασύλληπτου μεγέθους κυπριακή φίνα που σκότωσαν στο χωριό Οδού.

 


Article featured image
Article featured image

Οι περιβαλλοντιστές διαμαρτύρονται για τη συχνή θανάτωση στα χωράφια του νησιού μας της δηλητηριώδους φίνας (ή κυπριακής έχιδνας, όπως είναι η επίσημη της ονομασία) αφού τα φίδια, υποστηρίζουν, μεταξύ αρκετών άλλων, λειτουργούν ως καθαριστές του περιβάλλοντος και οφείλουμε να διατηρούμε τον πληθυσμό τους.

Μιλήσαμε με τον κοινοτάρχη της Οδού κ. Νίκο Αναστασίου και ζητήσαμε να μάθουμε πως ο ίδιος προσεγγίζει το ζήτημα.

«Είμαι κάθετα εναντίον στο να μη σκοτώνονται οι κουφάες» μας τονίζει.

Για κάποιον περιβαλλοντιστή που βρίσκεται στο σπίτι ή στο γραφείο του στην πόλη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, συμπληρώνει.

«Ρωτήστε μας όμως και εμάς που ζούμε στην ύπαιθρο και δουλεύουμε μέσα στα χωράφια. Υπάρχει εργάτης από το χωριό μας που έμεινε τρεις μέρες μέσα στο νοσοκομείο της Λάρνακας με ορούς, από δάγκωμα μικροσκοπικής φίνας σε μέγεθος μολυβιού».

Όσο μεγαλύτερη είναι η φίνα τόσο πιο επικίνδυνη, προσθέτει ο κοινοτάρχης, ο οποίος κάθε καλοκαιρινή σεζόν θα συναντήσει στο χωράφι του φίνα σε μέσο όρο καμιά δεκαριά φορές «και εγώ ακόμη δεν βγαίνω πολύ συχνά, άλλοι βρίσκουν πολύ συχνότερα».

Όπως είναι γνωστό, οι φίνες επιτίθενται στον άνθρωπο στην περίπτωση που νιώσουν απειλή, όπως για παράδειγμα όταν είναι λεχώνες ή αν κατά λάθος τις πατήσεις στην ουρά.

Η τεράστια φίνα που σκότωσαν πριν από λίγες μέρες στην Οδού


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ