Γιατί το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις;

Λογικά, θα ‘χεις ακούσει ήδη για το «BOOK ME», μια ολοήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο βιβλίο με πολλές δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους.

 


Article featured image
Article featured image

Γνωστοί και νέοι συγγραφείς και ποιητές θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους και θα μιλήσουν για τα προσωπικά τους βιώματα, εν μέσω μιας χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας, εορταστικής μουσικής αλλά και άλλων ωραίων παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων και ομιλιών.

Η εκδήλωση «Book Me», δίνει ουσιαστικά την ευκαιρία στους λάτρεις βιβλίων όχι μόνο να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες και να παρακολουθήσουν συζητήσεις εμπνευσμένες από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, με ελεύθερη είσοδο, αλλά και να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους ή να πάρουν τα δώρα τους ενόψει γιορτών.

Σημαντικό δε είναι πως 11 κυπριακά βιβλιοπωλεία θα διαθέσουν εκατοντάδες εκδόσεις, στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, σε ειδικές τιμές.

Η CITY επικοινώνησε με τα βιβλιοπωλεία που θα συμμετάσχουν στο BOOK ME και ζήτησε να απαντήσουν στο απλό ερώτημα «Γιατί το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις;».

Αν ακόμα έχεις τις αμφιβολίες σου, ότι όντως το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό δώτο για τις γιορτές αλλά και για κάθε άλλη περίσταση, διάβασε πιο κάτω τις 11 απαντήσεις των βιβλιοπωλών και ίσως αλλάξει γνώμη.



Επιμέλεια: Γιώτα Κούμουρου

 

Σολώνειον

«Μπορείς να βρεις κατάλληλο βιβλίο για οποιαδήποτε ηλικία, οποιοδήποτε φύλο και ενδιαφέρον. Κανένα άλλο αντικείμενο δεν διαθέτει αυτό το προσόν».

 

 

Πάργα

«Το βιβλίο είναι το καλύτερο και το πιο ποιοτικό δώρο που μπορείς να κάνεις. Ανοίγει ένα καινούργιο κόσμο στη φαντασία του αναγνώστη και είναι ένα δώρο που μένει για πάντα».

 

 

Κ. Π Κυριάκου

«Το βιβλίο είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο δώρο που μπορεί να δώσει κάποιος. Υπάρχει μια απέραντη θεματολογία από βιβλία, έτσι μπορούμε να βρούμε οτιδήποτε ενδιαφέρει τον αναγνώστη. Επίσης, είναι ένα δώρο που μένει για πάντα και μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε».

 

 

Ελλάς       

«Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι σίγουρα το βιβλίο γιατί ενδυναμώνει τη μνήμη, τη φαντασία και τη σκέψη του ανθρώπου. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές».

 

 

Φιλοθέου

«Στις αρχές του 21ου αιώνα, το καλό βιβλίο είναι πνευματική ανάσα και ανάταση. Είναι αντίσταση στην φθορά, προστασία στο ανεξέλεγκτο του ψηφιακού κόσμου. Είναι πηγή που τρέφει και καλλιεργεί, που αφυπνίζει και εμψυχώνει. Προσφέρει άνοιγμα προς τη γνώση και ενδυναμώνει τη δημιουργική και κριτική σκέψη. Είναι δώρο πολύτιμο του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Είναι η “χειροπιαστή” ελπίδα μας».

 

 

Μαυρομμάτης

«Το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο γιατί εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου, σε ξεκουράζει, σε ηρεμεί και μένει στη βιβλιοθήκη σου για να το ξαναδιαβάσεις όποτε επιθυμείς».

 

 

Εντύποις Εκδόσεις

«Το βιβλίο είναι κάτι που μένει και η σημασία του και η αξία του έγκειται στο γεγονός ότι μεταφέρει από τα βάθη των αιώνων αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι μας διδάσκουν και μπορούμε να μιμηθούμε τα καλά ή να αποφύγουμε τα κακά. Μας βοηθά να υιοθετήσουμε διαχρονικές αρχές και αξίες, σημαντικά εφόδια για την επιβίωση και την εξέλιξη μας. Διαβάζοντας ένα βιβλίο έχουμε τη δυνατότητα να πλάσουμε με τη φαντασία μας τους ήρωες της ιστορίας, τα τοπία, αντικείμενα κτλ. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, ο συγγραφέας εκτός από τη μελέτη, την ερεύνα, τις εμπειρίες του και τα συναισθήματα του, μας κάνει κοινωνούς του δικού του κόσμου και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε. Το βιβλίο μάς βοηθά να αποκτήσουμε γνώσεις, να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας και να βελτιώσουμε τη δική μας γραφή. Συμβάλει στην πνευματική μας εγρήγορση, αυξάνει την ικανότητα εστίασης, βελτιώνει τη μνήμη μας. Βοηθά στην ανάπτυξη των αναλυτικών διανοητικών μας δυνατοτήτων, μας ψυχαγωγεί, μας ηρεμεί και συμβάλει στη μείωση του άγχους. Συμβάλει σημαντικά και καθοριστικά στην αυτομόρφωση μας, την καλλιέργεια κριτικής σκέψεις, την αναβάθμιση της αισθητικής μας και κατ’ επέκταση συμβάλει στην ποιότητα ζωής μας».

 

 

ΜΑΜ

«Το βιβλίο παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Αν δεν υπήρχαν τα βιβλία, δεν θα υπήρχε ούτε η μάθηση. Πως θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε την ιστορία μας αν δεν υπήρχαν τα βιβλία; Πρέπει όμως να επιλέγουμε το σωστό βιβλίο και αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε, γιατί το κάθε βιβλίο έχει το σκοπό του. Μπορεί να μας ωφελήσει, έχει όμως την ικανότητα και να μας βλάψει».

 

 

Rivergate

«Το βιβλίο είναι το πιο φτηνό και ταυτόχρονα το πιο χρήσιμο δώρο που μπορεί κάποιος να χαρίσει. Το παιδί μπορεί στην αρχή να το παραγκωνίσει, αλλά να ξέρετε πως θα έρθει η στιγμή που θα το ανοίξει».

 

 

Βιβλιοχώρα

«Σε ξεκουράζει, σε εκπαιδεύει, σε ψυχαγωγεί. Σου προκαλεί ερωτήματα και σου δίνει απαντήσεις».

 

 

Bibliophile

«Το βιβλίο είναι ο πιο ωραίος τρόπος για να καταλάβεις τον κόσμο και τον εαυτό σου»!

 

 

BOOK ME

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 | 10:00-22:00

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένη

 

Δες εδώ το όλες τις πληροφορίες για το BOOK ME

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ