Οι τσαρλατάνοι του Έμπολα

Article featured image
Article featured image

Διάφοροι κομπογιαννίτες, τσαρλατάνοι, γκουρού, μάγοι και εναλλακτικοί... βοτανολόγοι υπόσχονται θεραπεία του ιού Έμπολα με μαντζούνια, μαγικά και ξόρκια.

 

Μετά το πρώτο κρούσμα του ιού στη Μαδρίτη, η Ισπανία έχει κιόλας αποκτήσει τη δική της οργάνωση με την ονομασία «Ελπίδα» που ζητεί έγκριση για να προχωρά σε θεραπεία με ειδικά βότανα.

Άρθρο σε ισπανικό μέσο, με τίτλο «Οι τσαρλατάνοι του Έμπολα», συγκεκριμένα γράφει πως δεκάδες εναλλακτικοί θεραπευτές, όπως αυτοαποκαλούνται, προσπαθούν να επωφεληθούν του φόβου και του πανικού που έχει επικρατήσει, αλλά και του ιατρικού κενού στην αντιμετώπιση του ιού, προτείνοντας στους απελπισμένους μια σειρά προϊόντων από αιθέρια έλαια και θαλασσινό νερό μέχρι όζον!

Χαρακτηριστικό της εξάπλωσης των ψευδογιατρών είναι ότι μέσα σε λίγες ημέρες, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει ήδη κάνει αυστηρές συστάσεις σε περισσότερες από τρεις εταιρείες που διαφημίζουν προϊόντα που αφορούν είτε στη θεραπεία από τον Έμπολα είτε στην παρεμπόδιση μόλυνσης από αυτόν.

Όσο για την Ισπανία, η οργάνωση «Γλυκιά Επανάσταση» (Dulce Revolución) του Χόσεπ Πάμιες έχει προχωρήσει ακόμα παραπέρα, καταθέτοντας αίτηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να λάβει άδεια να διδάξει σε ιατρούς ή θεραπευτές θεραπείες βασισμένες σε βότανα και φυτά κατά του ιού Έμπολα.

Στον χορό των «θεραπευτών» του Έμπολα έρχονται και άνθρωποι από τις τάξεις της... εκκλησίας. Άλλη οργάνωση με δελτίο Τύπου προς τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης πληροφορεί το κοινό για την ένωσή της που υπερασπίζεται τη χρήση της οζονοθεραπείας για την αντιμετώπιση του ιού. «Ο ιός Έμπολα έχει πολύ λίγες πιθανότητες επιβίωσης μετά την άμεση έκθεσή του στο αέριο. Η χορήγηση του όζοντος θα γίνεται στον ασθενή μέσω της εμφύσησης» τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Η καλόγρια Τερέσα Φορκάδες (φωτό άρθρου) υπερασπίζεται τη χορήγηση Διοξειδίου του Χλωρίου (Miracle Mineral Solution (MMS)) που έχει χρησιμοποιηθεί κατά της ελονοσίας και τώρα μπορεί, κατά τη γνώμη της, να αποδειχθεί σωτήριο και κατά του Έμπολα. Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα τοξικό και πλέον παράνομο στην Ισπανία, το οποίο μπορεί να είναι σύμφωνα με τον Ισπανικό Οργανισμό Υγείας ακόμα και μοιραίο για έναν ασθενή του Έμπολα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ