Γυναίκες ενάντια στον φεμινισμό

Article featured image
Article featured image

Το κίνημα ενάντια στον φεμινισμό, Women Against Feminism εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο tumblr τον Ιούλιο του 2013 και έγινε ευρύτερα γνωστό έναν χρόνο αργότερα, πυροδοτώντας μία μεγάλη on line και off line συζήτηση σχετικά με τον σύγχρονο φεμινισμό.

 

 Στο μεταξύ, η αντίστοιχη σελίδα στο facebook αριθμεί περισσότερα από 24.500 μέλη.

Οι γυναίκες αυτές είναι ενάντια στον φεμινισμό, η κάθε μια για τον δικό της λόγο.

Φωτογραφίζονται κρατώντας στα χέρια τους ένα χαρτί που έχει ως τίτλο την πρόταση «Δεν χρειάζομαι τον φεμινισμό επειδή…» και παραθέτουν τους λόγους τους, οι οποίοι αν μη τι άλλο, είναι διαφωτιστικοί.

«Δεν χρειάζομαι τον φεμινισμό, επειδή θέλω να υποσχεθώ στον άντρα μου πως θα τον αγαπώ, θα τον τιμώ και θα τον υπακούω», μας πληροφορεί μία κοπέλα από την Ιταλία, ενώ μια μητέρα που δεν μας δείχνει το πρόσωπο της παρά μόνο τους γιούς της, γράφει πως «Δεν χρειάζομαι τον φεμινισμό, επειδή χωρίς τον σύζυγο μου δεν θα είχα τη χαρά να μεγαλώσω τα παιδιά μου».

 



Σ’ ένα τετράδιο, χωρίς πρόσωπο από πίσω, διαβάζουμε «Δεν χρειάζομαι καριέρα για να αυξήσω την αυτοπεποίθησή μου. Μπορώ να γίνω ό,τι εγώ θέλω. Και θέλω να είμαι stay-at-home mom». Μερικές κάνουν και πιο προσωπικές εξομολογήσεις όπως «Έχω βιαστεί από γυναίκα» ή «Αν και έχω πέσει θύμα βιασμού, δεν πιστεύω πως όλοι οι άντρες είναι βιαστές».

Σε δηλώσεις που αφορούν στο σύνολο του γυναικείου πληθυσμού μάς υπενθυμίζουν πως δεν ζούμε πια στο 1920 και τώρα «Οι γυναίκες πλέον έχουν ελευθερία».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ