Πνίγηκαν από υπερχείλιση χειμάρρου καθώς οδηγούσαν

Article featured image
Article featured image

Πολλές περιοχές της Ιταλίας συνεχίζει να πλήττει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με δυο γυναίκες 65 και 67 ετών να χάνουν την ζωή τους από υπερχείλιση χειμάρρου καθώς βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο τους, έξω από την πόλη Γκροσέτο.

 

Ο δήμος ζήτησε από τους κατοίκους, να εγκαταλείψουν τα ισόγεια και τους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών, μέσω μηνυμάτων που εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα στην κωμόπολη Ορμπετέλο και στην περιφέρεια της Τοσκάνης.

Σε περιοχές της υπαίθρου, η υπερχείλιση χειμάρρων και παραπόταμων έχει μετατρέψει ιδιαίτερα εκτεταμένες καλλιεργημένες εκτάσεις σε πραγματικές λίμνες.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλή περιοχή οκτώ άτομα τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε δύο σπίτια έξω από το Ορμπετέλο, ενώ εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδική αρτηρία της Αουρέλια, η οποία συνδέει τη Ρώμη με την βορειοδυτική Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες οι αδιάκοπες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστια προβλήματα και καταστροφές, πρώτα στην πόλη της Γένοβας -ένας 55χρονος νοσοκόμος έχασε τη ζωή του- και αμέσως μετά στην Πάρμα, όπου ο χείμαρρος Μπαγκάντζα έσπασε τα φράγματα παρασύροντας δεκάδες αυτοκίνητα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ