Την ηγεσία της παγκόσμιας ναυτιλίας διεκδικεί η Κύπρος

Article featured image
Article featured image

Την ηγεσία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) των Ηνωμένων Εθνών θα διεκδικήσει η Κύπρος στις επερχόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων θα πάρει σχετική πρόταση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, προτείνοντας ως υποψήφιο τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Ανδρέα Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσοστόμου διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΔΝΟ επί σειρά ετών.



Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική θέση, αφού ο ΔΝΟ, ασκεί μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία και είναι ο μόνος αρμόδιος Διεθνής Οργανισμός για θέματα που αφορούν κυρίως τη ναυτική ασφάλεια, την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ασφάλεια ναυσιπλοΐας και τη λήψη μέτρων έναντι έκνομων ενεργειών στο θαλάσσιο περιβάλλον, μέσω υιοθέτησης διεθνών συμβάσεων και κωδίκων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κότζι Σεκιμίτζο αναμένεται να παραιτηθεί του χρόνου, ενώ εκτός από την Κύπρο, την θέση αναμένεται να διεκδικήσουν με υποψηφίους η Δανία, ο Παναμάς και το Μεξικό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ