Business Insider: «H Ελλάδα καταρρέει ξανά»

Article featured image
Article featured image

Έντονες ανησυχίες για την επόμενη μέρα της Ελλάδας εκφράζονται μετά την συνεχιζόμενη πτώση του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, με τις απώλειες να φτάνουν το 10%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα 6 ετών.

Συντάκτης του έγκριτου «Business Insider» αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα:

«Δεν φτάνει που μέχρι τώρα είχαμε να ανησυχούμε για τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους, για την εξάπλωση του Έμπολα, την επιβράδυνση της Κίνας και της Γερμανίας και την τεταμένη κατάσταση της Ουκρανίας, τώρα δείτε τι επέστρεψε: η Ελλάδα. Και μάλιστα με σοβαρό πρόβλημα».

Και ο δημοσιογράφος συνεχίζει αναφέροντας, ότι η Ελλάδα που τον τελευταίο καιρό κινούταν σε σταθερή τροχιά τώρα φαίνεται πώς άρχισε πάλι να δέχεται πολλά χτυπήματα.

Από τη μία πλευρά, βρίσκεται η άνοδος στη δημοτικότητα του αριστερού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που αν ποτέ βρεθεί στην εξουσία θα υιοθετήσει μία πολύ πιο επιθετική στάση απέναντι στην ευρωζώνη, και από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι αναπτύσσεται μία τεράστια ρωγμή μεταξύ της τρέχουσας ελληνικής κυβέρνησης και της υπόλοιπης Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς η Ελλάδα θέλει να βγει από το πρόγραμμα διάσωσής της αλλά η ΕΕ δεν είναι τόσο σίγουρη.

Οι επενδυτές, κυρίως τα ξένα funds, συνεχίζουν την αποεπένδυση επηρεαζόμενοι από την εκτόξευση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, την πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις από τους δανειστές σχετικά με την πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή, τέλος, πτωτικά κινούνται και οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ