Ευρωπαϊκά κονδύλια διεκδικεί η Πάφος

Article featured image
Article featured image

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου πρόσφατα έχει καταθέσει δύο προτάσεις για εξεύρεση πόρων και τεχνογνωσίας που θα υποβοηθήσουν στη υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων και δράσεων.

 

 

Η πρώτη πρόταση είναι για το έργο FOOD TOUR-EUROPE για ανάδειξη της τοπικής Γαστρονομίας  μέσω της προώθησης προϊόντων  και οινικού τουρισμού στην Ευρώπη με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και διαφοροποίηση της τουριστικής εμπειρίας.

Επιπρόσθετα, μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γαστρονομικού Τουρισμού, οι δράσεις θα επικεντρωθούν και στην δημιουργία διαδρομών γαστρονομίας , όπως το ITER Vitis και των δρόμων της ελιάς, δημιουργία συνεργιών, προώθηση πιστοποιήσεων ποιότητας  προϊόντος κ.α .

Εταίροι στην πρόταση εκτός από την Πάφο περιλαμβάνονται αξιόλογοι οργανισμοί και φορείς από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία , Μάλτα και Σλοβενία ενώ συντονιστής είναι το  Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης.

Σε μια άλλη προσπάθεια έχει κατατεθεί πρόταση στο έργο COSME  S-M-A-R-T για εμπλουτισμό  των δραστηριοτήτων  υγρού στοιχείου. Το πρόγραμμα έχει θέμα τις βιώσιμες μορφές παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, ενώ τα αναμενόμενα αποτελέσματα στόχο έχουν την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος για τη βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προώθηση της βελτίωσης των πολιτικών για την περιφερειακή και την τοπική βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές των εταίρων.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ