«Ομπάμα, σταμάτα να δίνεις όπλα στον κόσμο»

Article featured image
Article featured image

Η κάτοχος του φετινού Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, «μαλώνει» τον Αμερικανό Πρόεδρο μέσω τηλεοπτικής εκπομπής.

 

Μιλώντας την Τρίτη, στη Σύνοδο του Forbes Under 30 στη Φιλαδέλφεια για τη συνάντησή της με τον Ομπάμα, η 17χρονη μαθήτρια, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή υποστήριζε ενεργά το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, δήλωσε:


«Το μήνυμά μου ήταν απλό. Του είπα "αντί να στέλνετε όπλα, στείλτε βιβλία. Αντί να στέλνετε στρατό, στείλτε δασκάλους"».


 

Οσο για την αντίδραση του Προέδρου των ΗΠΑ σε αυτή της την πρόταση, όπως διευκρίνισε η ίδια η Μαλάλα, ήταν «αρκετά πολιτική».

Η ίδια είπε επίσης ότι προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή εν μέσω της προσοχής που έχει λάβει μετά την απόπειρα δολοφονίας της πριν από δύο χρόνια στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Καθώς θυμάται το γεγονός, συγκρίνει μερικές φορές την ιστορία της με την πλοκή της ταινίας: «Στο τέλος, ο κακοποιός χάνει και ο ήρωας κερδίζει, και υπάρχει ένα αίσιο τέλος», είπε, με το κοινό να ξεσπάει σε χειροκροτήματα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ