Το σούπερ μάρκετ των φτωχών

Article featured image
Article featured image

Ο εγκέφαλος της αεροπορικής εταιρείας EasyJet, Στέλιος Χατζηιωάννου, παρουσιάζει το τελευταίο του εγχείρημα: ένα σούπερ μάρκετ με βασικά είδη διατροφής σε πολύ χαμηλές τιμές, αγορασμένα κατευθείαν από τους προμηθευτές σε τιμές χονδρικής.

«Χωρίς επώνυμα προϊόντα. Απλώς τίμια κοστολογημένο φαγητό» όπως γράφει στα ράφια του πρώτου καταστήματος Easyshop.

 Το νέο σούπερ μάρκετ έχει σκοπό να ανοίξει καταστήματα στις φτωχότερες περιοχές του Λονδίνου, ώστε τα πιεσμένα οικονομικά νοικοκυριά να επωφεληθούν.

Το Easyshop ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα στο Κρόιντον και είναι ήδη γεμάτο με βασικά προϊόντα, όπως καφέ, φασόλια, ρύζι, ζυμαρικά, κατεψυγμένα λαχανικά και πίτσες.

Προκειμένου να ανταγωνιστεί τις μεγάλες αλυσίδες φτηνών σούπερ μάρκετ, η εταιρεία παραδέχεται ότι οι μισθοί του προσωπικού θα είναι επίσης χαμηλοί.

Στο μέλλον ελπίζει ότι το Easyshop θα γίνει το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς μετρητά του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που θα κρατήσει ακόμα πιο χαμηλά τα έξοδα καθώς δεν θα χρειάζεται να πληρώνει η εταιρεία σεκιούριτι για να μεταφέρει τις εισπράξεις στην τράπεζα.

Ο Χατζηιωάννου παραδέχεται ότι το εγχείρημα αυτό είναι ένα πείραμα, αλλά πιστεύει ότι η λιανική πώληση τροφίμων χωρίς ηχηρές μάρκες μπορεί να λειτουργήσει. Αλλά και να μην πετύχει, μάλλον δεν πτοείται: «Έχω δοκιμάσει να κάνω τόσα πράγματα. Η απουσία της αποτυχίας σημαίνει ότι κάποιος δεν έχει δοκιμάσει αρκετά».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ