Από τις χειρότερες πρωτεύουσες στον κόσμο το Παρίσι

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν λεωφορεία και τρένα στο Παρίσι για την μετακίνησή τους στην πρωτεύουσα της Γαλλίας δεν πιστεύουν στην πλειονότητά τους ότι άλλοι επιβάτες θα επέμβαιναν σε περίπτωση που κάποιος τις παρενοχλήσει είτε λεκτικά είτε σωματικά. 

Για τον λόγο αυτό, η πρωτεύουσα της Γαλλίας ανάμεσα στις χειρότερες παγκοσμίως στο συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η έρευνα, θέμα της οποίας είναι το σύστημα μεταφορών για τις γυναίκες, διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 6.300 γυναικών από 15 διαφορετικές χώρες, οι οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο σίγουρες νιώθουν ότι άλλοι συμπολίτες τους θα έσπευδαν να τις βοηθήσουν. Το Παρίσι κατατάσσεται ανάμεσα στις 15 χειρότερες πρωτεύουσες παγκοσμίως στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 στις 10 γυναίκες στη Σεούλ της Νότιας Κορέας θεωρούν πως είναι απίθανο κάποιος συμπολίτης τους να τους βοηθήσει σε περίπτωση που βρεθούν σε κίνδυνο. Το Τόκιο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθεί το Παρίσι στην τρίτη θέση.

Αντίθετα, σχεδόν 5 στις 10 γυναίκες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δήλωσαν βέβαιες ότι κάποιος συνάνθρωπός τους θα τις βοηθούσε εάν το απαιτούσαν οι καταστάσεις.

Η έρευνα διεξήχθη διαδικτυακά από την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov. Τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν εν μέσω συζητήσεων σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα μπορούσαν να καταστούν ασφαλέστερα για τις γυναίκες, μετά από αναφορές σχετικά με την άνοδο των περιστατικών παρενόχλησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ