Γιατρός στην Κύπρο ζήτησε μισθό 1 ευρώ τον μήνα

Article featured image
Article featured image

Ένα μεγάλο εύγε στον συνταξιούχο ουρολόγο δρ Χρίστο Κυριακίδη, ο οποίος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ουρολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας χωρίς να λαμβάνει μηνιαίο μισθό, αλλά με το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρώ ετησίως.

Ο δρ. Κυριακίδης, είχε φιλοτιμηθεί με την αφυπηρέτηση του να συνεχίσει την προσφορά των υπηρεσιών του χωρίς να λαμβάνει οποιανδήποτε αμοιβή.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε την ευχέρεια να ιδιωτεύσει, ο ίδιος προτίμησε και εισηγήθηκε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας 1 ευρώ το μήνα.

Το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να είναι καλυμμένο νομικά μετά την κήρυξη  της πρόνοιας του νόμου που συμψήφιζε σύνταξη και μισθό σε δημόσια θέση ως συνταγματικής, αποφάσισε όπως ο δρ Κυριακίδης να αμείβεται με το ποσό των 1.000 ευρώ ετησίως.

Η εισήγηση υποβλήθηκε από το υπ. Υγείας στο υπ. Οικονομικών και αφού έτυχε της σχετικής έγκρισης παραπέμφθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών η οποία ήταν σαφέστατα θετική.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι ουρολόγοι συνάδελφοί του, με επιστολή προς το υπουργείο Υγείας, εξηγούν τους λόγους γιατί είναι απαραίτητη η συνέχιση της παρουσίας του δρ Χρίστου Κυριακίδη στο τμήμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ