«Το μαράζι της Φωτούλας» είναι και πάλι εδώ!

Article featured image
Article featured image

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, σε μια εποχή που στο νησί μας υπήρχε μόνο ένας κρατικός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός, το ΡΙΚ, οι συναυλιακοί  χώροι ήταν ανύπαρκτοι και σε γενικές γραμμές επικρατούσε άπνοια στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, το κυπριακό ροκ συγκρότημα «Το μαράζι της Φωτούλας» έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο, διακωμωδώντας την κυπριακή πραγματικότητα μέσα από τη μουσική του.

 

Η παρουσία του συγκροτήματος δεν περνά απαρατήρητη από τον Gregory Konyalian. Η εταιρεία του Αll Records χρηματοδοτεί την παραγωγή του δίσκου EP «To μαράζι της Φωτούλας», στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα τραγούδια: το παραδοσιακό τραγούδι «Έσυρα το Μήλο» σε μια ροκ διασκευή, «Το Διπλοκάμπινο», «Ο Έρωτας» και τέλος «Δουλειά ή Δουλεία» με συμμετοχή του (ραδιοφωνατζή τότε) Γιάννη Αδειλίνη.

Το ηχητικό αποτέλεσμα υπό τις περιστάσεις ήταν εξαιρετικό και ο δίσκος, σε διάστημα 15 ημερών, πώλησε 500 αντίτυπα. Σήμερα είναι συλλεκτικός και δυσεύρετος.

Μετά από πολλές συναυλίες και συνεργασίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής το συγκρότημα καταξιώνεται ανάμεσα στους νέους της εποχής, τροφοδοτώντας τη συλλογική ανάγκη για καθαρό αέρα και νέα πνοή.

 



Μετά τη διάλυσή του Μαραζιού το 1993, τα μέλη δημιουργούν νέα συγκροτήματα συνεχίζοντας  ο καθένας ξεχωριστά τη μουσική του εξερεύνηση.

Τα χρόνια πέρασαν, οι δρόμοι τους… συναντήθηκαν εκ νέου και «Το μαράζι» είναι και πάλι εδώ, να διακωμωδεί την κυπριακή πραγματικότητα μέσα από τους καυστικούς στίχους της μπάντας, «σαν να μην πέρασε μια μέρα, με το μαράζι, τη θλίψη, την ανασφάλεια και τη μιζέρια να καταδυναστεύουν το συλλογικό μυαλό και τη σκέψη μας» όπως οι ίδιοι σημειώνουν για την επανένωση τους.

«Δημιουργούμε ξανά μουσική μαζί ελπίζοντας να μεταμορφώσουμε το μαράζι σε φως και σας προσκαλούμε να μοιραστείτε αυτή τη διαδρομή μαζί μας».

 



Επερχόμενες συναυλίες:

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, New Division, Λευκωσία

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, Tepee, Λεμεσός

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, Σβούρα, παλιά Λευκωσία

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, Εναλλάξ, Λευκωσία

Πληροφορίες 99695669 και στο Facebook Το μαράζι της Φωτούλας

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ