Ολοκληρώθηκε το πρώτο Κύπελλο Ποδηλατικής Κατάβασης Κύπρου

Article featured image
Article featured image

Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε ο τρίτος και τελευταίος αγώνας του πρώτου κυπέλλου ποδηλατικής κατάβασης Κύπρου. 

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Cyprus Downhill Club για πρώτη φορά στην πίστα των Λύμπιων ανέδειξε κυπελλούχο της χρονιάς, τον Σταύρο Ιορδάνους.

40 συνολικά αναβάτες έδωσαν δυναμικά το παρόν τους σε ένα εκπληκτικό αγώνα που τα είχε όλα! Έντονο ανταγωνισμό, πτώσεις, απρόοπτα, εκπλήξεις και πλούσιο θέαμα για τους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που έκαναν κατάληψη στα πιο σκιερά κομμάτια της διαδρομής εμψυχώνοντας τους τολμηρούς αναβάτες στο πέρασμά τους.

Η συνεχόμενη ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας και την ημέρα του αγώνα, δυσκόλεψαν το έργο των αθλητών με αποτέλεσμα μερικοί να χάνουν τις γραμμες τους και να έχουμε μερικές «εντυπωσιακές εξόδους», ιδιαίτερα στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή προς το τέλος του αγώνα, όπου η πίστα είχε πλέον υποστεί σοβαρές αλλοιώσεις από τις 100 και πλεόν καταβάσεις που προηγήθηκαν.

Έκπληξη του αγώνα, ο «ιπτάμενος» Ανδρέας Θεοδώρου ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Elite και στην γενική, με 02.237 δευτερόλεπτα πίσω από τον επαγγελματία ποδηλάτη της ΚΟΝΑ Ιρλανδιάς και νικητή του αγώνα  Jonathan Maunsel (01:31.851). Το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Μιχάλης Αθηνοδώρου με καλύτερο χρόνο 01:38.648.

Στους Juniors, την κατηγορία με την μεγαλύτερη αύξηση συμμετοχών, πρώτος τερμάτισε ο Θεόδωρος Γεωργίου με χρόνο 01:38.902, δεύτερος ο Πασχάλης Μάρκος με καλύτερο χρόνο 01:42.912 και ακολούθως η εκπληξη της κατηγορίας, ο νεοεισερχόμενος στο χώρο της ποδηλατικής κατάβασης Fraser Anderson.

Στην κατηγορία Masters 1, πρώτος τερμάτισε ο Γιώργος Νικολάου με καλύτερο χρόνο 01:39.055 και παρόλο που αγωνίζεται με ποδήλατο μικρότερης διαδρομής αναρτησεων από τους υπόλοιπους αθλητές συνεχίζει να είναι ανάμεσα στους γρηγορότερους riders τους νησιού! Την τριάδα συμπλήρωσαν ο «συνήθης ύποπτος» Ανδρέας Πεττεμερίδης (01:49.669 ) και ο Θεόδωρος Μιχαηλίδης (01:52.963 ).

Στους Masters 2, o Πάμπος Αριστοδήμου επικράτησε με χρόνο 02:01.528 ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Γιάννος Μελετίου  και τρίτος ο Νικόλας Νικολαίδης.

Παρά τις ανατροπές και τις εκπλήξεις που έκρυβε η πίστα στα Λύμπια, το τίτλο του Κυπέλλουχου Ποδηλατικής Κατάβασης Κύπρου για το 2014 κατέκτησε ο Σταύρος Ιορδάνους με συνολική βαθμολογία 31  βαθμούς έναντι 28 του Χρήστου Ευσταθίου και 26 του Θεοδώρο Γεωργίου.

Οι αναβάτες έδωσαν ραντεβού για την τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς στις 23 Νοεμβρίου 2014, στο αγώνα πρωταθλήματος, στο χωριό Φοινικάρια, στη Λεμεσό!

Ο πρόεδρος του Cyprus Downhill Club, Ανδρέας Μουστάκας, ευχαρίστησε τους αθλητές που έλαβαν μέρος σε όλους τους αγώνες της χρονιάς, τους εκατοντάδες θεατές που αγκάλιασαν το πρώτο Κύπελλο Ποδηλατικής Κατάβασης καθώς επίσης και τους χορηγούς και υποστηρικτές χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του κυπέλλου! «Στόχος και προτεραιότητα του Cyprus Downhill Club ήταν και είναι η διάδοση και εδραίωση του downhill ως άθλημα στη χώρα μας κάτι που φαίνεται να επιτυχάνεται με την παρουσία τόσων αθλητών και ιδιαίτερα νέων!» δήλωσε.

Μείνετε συντονισμένοι για το βίντεο του αγώνα!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 99455590 ή/και στο mtbcyprus@gmail.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ