To Brokeback Mountain ζωντανεύει στην Αυστραλία

Article featured image
Article featured image

Η ιστορία του 34χρονου Νταν Σμιθ και του 32χρονου συντρόφου του Μίκι Βελικόφσκι κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του αυστραλέζικου καναλιού SBS που αποφάσισε να τους αφιερώσει ειδικό ρεπορτάζ.

Οι δύο κτηνοτρόφοι κρατάνε μαζί ένα ράντσο 520 στρεμμάτων στις αχανείς και αραιοκατοικημένες εκτάσεις της Κουινσλάνδης στη βορειοανατολική Αυστραλία.

Για τον Νταν το να ζήσει τη ζωή του ακριβώς όπως ήθελε δεν έμοιαζε τόσο εύκολο τον καιρό που ήταν 14 χρονών και ξεκινούσε τις εμφανίσεις του στο ροντέο: «Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνω αυτή τη δουλειά, να συναλλάσσομαι με άλλους κτηνοτρόφους και ταυτόχρονα να είμαι γκέι και να έχω σχέση με άντρα».

Για δέκα χρόνια παράτησε την επαρχία και τη ζωή που ήξερε και μετακόμισε στην πόλη προσπαθώντας να συμμορφωθεί με το γκέι στερεότυπο που είχε στο μυαλό του. «Φορούσα τα σχετικά ρούχα, άκουγα τη σχετική μουσική και πήγαινα στα σχετικά μαγαζιά. Όμως τελικά συνειδητοποίησα πως όλο αυτό δεν ήταν για μένα».

Για τον Μίκι η πορεία ήταν ακριβώς η αντίθετη, αφού γεννήθηκε στη Μελβούρνη και κάποια στιγμή παράτησε τη δουλειά του και αποφάσισε να γυρίσει την Αυστραλία. Η περιπλάνησή του έλαβε τέλος όταν συνάντησε τον Νταν και βρήκε τη ζωή που ονειρευόταν: «Μ' αρέσει που ζούμε ανάμεσα στα ζώα και έχω δίπλα μου τον άνθρωπό μου. Αυτό είναι το μέρος όπου αισθάνομαι περισσότερο άνετα. Εδώ ηρεμεί η ψυχή μου και νιώθω πως βρίσκομαι στο σπίτι μου».

Δείτε τη ρομαντική ιστορία τους στο παρακάτω βίντεο. Σαν ένα Brokeback Mountain χωρίς μυστικά και χωρίς δάκρυα.


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ